בעיות זכרון

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

13/01/2005 | 17:49 | מאת: דבי

שלום, בתי בת 13.5 לקויית למידה ועם קשיים רבים, לומדת במסגרת החינוך הרגיל בכתה רגילה ומקבלת הרבה הקלות והתאמות. הקושי המרכזי - בעיות זכרון קשות. אם היא לומדת למבחן יותר מיומיים לפני המבחן - הכל הולך לאיבוד..... האם יש דרך / תרופה לטיפול בבעיות זיכרון???

14/01/2005 | 00:10 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

דבי לילה טוב, על מנת להתמודד עם בעיות זיכרון יש לפעול במקביל במספר דרכים: א. הורא מתקנת ומתן אסטרטגיות למידה אצל מורה מומחית בתחום ב. שימוש בעזרים: מרקור שמות, תאריכים, משפטי מפתח, רמזים וכותרות ג. הפיכת חומר עיוני כתוב לטבלאות וגרפים כך שעיקרי המסר יקלטו בקצרה ובמהרה. ד. הישענות על מידע קיים ובניית ידע חדש עלן בסיס אסוציאטיבי: למידה שכבתית מדורגת כאשר תחום ידע אחד נשען על משנהו ומסייע בזכירה. ביסוס ידע חדש על מבנה לוגי מוקר וקיים כך שהצורך במאמץ הזכירה יקטן. ה. לעיתים השימוש בריטלין או קונצרטה מסייע ללמידה כולה, ובכלל זה גם למערכות הזיכרון הכלולות בה. בנושא זה יש להיוועץ ברופא מומחה. בנוגע לאסטרטגיות למידה ועיבוד חומרים עיוניים אוכל להרחיב , אם תבקשי, בהמשך. אשמח לשמוע אם הצלחתי לסייע מעט בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה