שאלה לאלמוג בן שחר נאוה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

05/06/2006 | 09:43 | מאת: כלנית

אני פונה אלייך שוב ושוב ותודה רבה שאת נענת לשאלותי פניתי לבית הספר ליועצת וכן למורה לגבי קבלת טפסים למלגת אבחון והם טוענים שלא שמעו על דבר כזה בחיים ואין להם כאלה טפסים בבית הספר למי אני פונה לקבל (שאלתי את אחותי עם היא מכירה כי היא חורה בבית ספר אחר אך גם היא לא יודעת היא הבטיחה לשאול היום את יועצת בית הספר שלה) ? אולי תגידי לי למי לפנות ישירות??? שוב תודה כלנית.

05/06/2006 | 16:51 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

כלנית יקרה, יועצת בית הספר ממש חצופה בטענתה כי אין מלגות אבחון. משרד החינוך מעניק מדי שנה מלגות לתלמידים שהוריהם אינם יכולים לממן אבחון פרטי. לשם כך נועדו המלגות. יתכן ובמקרה שלכם יש לכתוב ישירות מכתב לועדת החריגים במשרד החינוך ( לאחר שיחה טלפונית ) וכך לעקוף את הפסיכולוגית שאינה מאפשרת את הגישה הישירה בעניין. בהצלחה אלמוג

07/06/2006 | 14:33 | מאת: אורחת

שלום, לכלנית - אני מציעה לך לפנות לקו הפתוח של האגף לפניות הציבור במשרד החינוך, קו הטלפון בחינם, ולברר את הזכויות שלך ואת הנהלים - http://cms.education.gov.il/EducationCMS/Units/Pniyot/DarkeyPniya/PinyElynu.htm בהצלחה! לאלמוג - אני מצטערת שאני מתפרצת, אך אני חושבת שלא נאה בכלל למהר ולכנות את היועצת כ"חצופה". אני מודעת לכעס שלך על מה שקורה במערכת החינוך, אבל מכאן ועד התבטאויות מסוג זה, הדרך ארוכה..

11/02/2009 | 13:45 | מאת: אדוה

שמי אדוה ואני בת 23 בגיל 12 עשיתי איבחון פסיכודיקטי ואובחנו לי ליקויי למידה בבית הספר קיבלתי את ההקלות הנדרשות מלבד בחינה בעל פה כיוון שהתעקשתי להבחן וללמוד כמו כולם. היום עברתי שוב איבחון דידקטי על מנת לקבל הקלות בבחינה הפסיכומטרית ובאוניברסיטה אותם אכן קיבלתי אך לצערי הרב עלי לשפר כמה בחינות בגרות ולכן לעשות שוב איבחון פסיגולוגי בנוסף לדידקטישאין מספיק, תוספת זעומה של כ 1200 שקלים בלבד. את כל האיבחונים עד כה ממנתי מיכיסי האישי ומכסי הורי ללא בקשת עזרה אבל כעת אני נימצאת בבעיה כלכלית שמונעת ממני לממן איבחון נוסף האים יש איזה שהן מלגות או דרך לקבל החזרים כספיים כל שהם לאיביונים אלו?

מנהל פורום לקויות למידה