כתב ראי

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

25/05/2006 | 21:58 | מאת: צילי

אני מורה - מחנכת כתה א' בחינוך הרגיל. יש לי תלמידים בכתה שעדיין כותבים בכתב ראי. בד"כ בחשבון בשלב הזה יש עדיין ילדים שכותבים מספרים ותרגילים הפוך, אבל באותיות זה די חריג לי. למרות נסיוני, בסוף כתה א' לכתוב משמאל לימין מדאיג אותי. אם מעירים להם הם מתקנים, הם קוראים. לפעמים הם גם חוזרים לכתוב באותיות דפוס. האם יש צורך להפנות את ההורים לאבחון ואם כן איזה?

26/05/2006 | 11:48 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

צילי צהריים טובים, כתיבה בכתב ראי בכיתה א ( ולפעמים גם בכיתה ג ) היא תופעה רגילה לחלוטין. הילדים מצויים בשלבים הראשונים של רכישת הכתיבה והקריאה, וחלק מן התהליך הנו ראיית הפכים. בקיצור, בשלב זה אין כל צורך באבחון או בדיקה אחרת. במידה ובכיתה ד התופעה תימשך... אפשר לבדוק שוב. בברכה אלמוג

מנהל פורום לקויות למידה