ריטלין

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

07/05/2006 | 11:43 | מאת: עדן

שלום רב, יש לי אח בן 13 שבערך מגיל 7 נוטל כל יום ריטלין, לאחר כתבה שאימי קראה בעיתון היא החליטה שהיא רוצה להפסיק את התרופה. (לדעתנו הוא יכול להתסדר בלעדיה כי ההפרעה שלו מאוד מאוד בדרגה נמוכה והיתה יותר בגיל הצעיר שלו). השאלה שלי היא: האם אפשר להפסיק לו את התרופה באופן מיידי? ואיך להגיד לילד שאנו מפסיקים לו את התרופה? (עושה רושם שהוא פיתח תלות אליה). אשמח לתשובה, תודה עדן.

09/05/2006 | 09:14 | מאת: כפיר

קראתי באחד הפורומים השבוע שגולשת שפנתה לפסיכיאטר הוא רשם לה טיפול ואח"כ כששאלה למה בחר את הטיפול המאוד מסויים ענה לה בגסות יתרה :"או נראה שיש לנו כאן עוד פסיכיאטרית בוגרת YNET " מעבר לכך שדבריו של הפסיכיאטר לא במקומם , אבל הוא מצביע בדבריו הקשים בשפתו ובדרכו על תופעה הולכת ונרחבת- ייעוןץ אינטרנטי. אין בו פסול כל עוןד נעשה בנוסף לייעוץ הרפואי ולא במקום לו. כנראה שאימך סיימה לימודי נויורולוגיה מתקדמים אצל אודטה ושותפיה למקצוע העיתונאות, וכאן אני מתנצל אם הערותיי פוגעות, פשוטו כמשעותו, זה : א. לא יהיה אחראי לתת לך ייעוץ רפואי מבלי להכיר אותך. ב. זה לא יהיה עוד יותר לא אחראי לתת לך ייעוץ בפורום שאינו מנוהל ע"י רופא. ג. ריטאלין היא לא אקמול!!! והיחיד שמוסמך להחליט אם לפסיק או לא, הוא הרופא המומחה (אפילו לא רופא הילדים). ג. עיתונאים מסלפים את העובדו ולא מספרים את האמת לאמיתה ולרוב רוב ההפחדות שלהם היא האמת ולחם חוקם, רוב הנוטלים ריטאלין כיום לא סובלים מתופעות לוואי משמעותיות ה. מה גם שהפסקה כזו בפתאומיות עלולה להביא לתופעות לוואי ולכן מחייבת ייעוץ ופיקוח רפואיים. ו. מה גם שאם הוא מתפקד באופן תקין תחת טיפול למה להפסיקו? בגלל אודטה? אודטה תלך לאסיפות הורים? אודטה תסביר לילד למה הדימוי העצמי שלו והציונים שלו יורדים? אודטה תשלם על פסיכולוגים? ז. לריטאלין לא מפתחים התמכרות (תלות פסיכולוגית ). אלא אך ורק תלות פפיזית ולכן דרושה התערבוץ רופא ורק לפי החלטתו תוכלו להפסיק את התרופה.כך שההערה שאחיך פיתח תלות לתרופה אינה נכונה מעיקר יסודה של הגדרת תלות פסיכולוגית בתרופה. אין גם תלות פיזית ממשית מאחר והתרופה עדיין משפיעה. ח. הפרעת קשב בדר"כ לא עוברת, גם אם נדמה בשנים שהיא לא מטופלת שהיא נעלמה , היא כמו שאר לקויות הלמידה עוברת לפאזה אחרת וצצה במקומות שלא ציפתים... בקיצור אני מתנצל אם נפגעת ושיהיה לכם בהצלחה

10/05/2006 | 09:29 | מאת: סמי

אבל מה שבטוח שאימך סיימה בי"ס לנימוסים לפני שהיא חינכה אותך. איזה בחור מקסים ומעודן,כפיר.

10/05/2006 | 13:50 | מאת: עדן

לכפיר שלום! אני עכשיו קראתי את התגובה שלך ועם כל הכבוד לך וליידע שלך אתה לא תגיד לי מה אימא שלי למדה ומה לא. דיברתי מבחינה מקצועית נטו ואם איך למה מושג אז גם אתה לא למדתה נוירולוגיה. בכל אופן אמא שלי לא ראתה שום תכנית של אודטה אני לא יודעת איך הגעת למסקנה הזו. כרגע מה שחשוב לנו זה הבריאות של אחי לכן כתבתי את השאלה לא בשביל שאתה תלמד אותי ואת אמא שלי משהו... תודה... עדן (ואני חושבת שזו סוג של חוצפה התשובה שאתה נתת לי).

11/05/2006 | 13:57 | מאת: איריס

עדן, מצטרפת לדבריו של כפיר - הפסקת תרופה או שינוי השימוש בה , רק בייעוץ ובפיקוח של רופא. כאן בפורום אין רופא. יש פורום להפרעות קשב שמנהל אותו נוירולוג, כדאי שתקבלי שם מידע כללי, אבל עדיין לגבי אחיך - התייעצו עם הרופא שמכיר ומטפל בו ! - http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-2216-15584,00.html

מנהל פורום לקויות למידה