לאלמוג

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

01/05/2006 | 13:59 | מאת: עומרית

אלמוג שלום, אני סטודנטית, לומדת מקצוע ריאלי, אך יש גם קורסים עיוניים. הבעיה שלי היא שאני מתקשה לקרוא הרבה חומר. מעולם לא הצלחתי לסיים ספרים, אולי זה גם בגלל שהם לא ממש עניינו אותי, כי דברים שכן מעניינים אותי אני כן מצליחה לקרוא. לפעמים אני נתקעת על משפט הרבה זמן כי אני פשוט לא מצליחה לקלוט, או קוראת עמוד שלם ואח"כ אין לי מושג מה קראתי. לא מצליחה להתרכז. בהרצאות אני לא ממש מצליחה להתרכז, אני צריכה לכתוב הכל ולסכם ואז לקרוא בבית כדי להבין על מה דיברו שם. אני מבריזה הרבה!!! גם בבית ספר המצב היה די דומה. אבל מצד שני הצלחתי לקבל ציון טוב בפסיכומטרי ולהתקבל למה שרציתי ובמקום שרציתי. אני מתלבטת האם כדאי לי ללכת לאיבחון באוניברסיטה. אולי אוכל לקבל הקלות והערכות זמן, אך איני זקוקה להם כי אני מספיקה לסיים את המבחנים בזמן וגם בפסיכומטרי הספקתי תמיד את כל השאלות. אני פשוט צריכה לעשות משהו שיקל עלי בתהליך הלמידה. אשמח לשמוע את דעתך. מתנצלת שיצא ארוך. בברכה, עומרית

02/05/2006 | 14:53 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

עומרית צהריים טובים, מדברייך אני מתרשמת כי אין טעם בקיום אבחון לימודי. עם זאת הייתי פועלת בשני מישורים: א. אבחון קשב וריכוז - עלייך לבדוק האם את סובלת מהפרעות קשב, אשר פוגעות ביכולות הלמידה בעיקר בתחומים העיוניים. ב. לימוד אסטרטגיות למידה - עלייך למצוא מורה טוב ומקצועי להוראת אסטרטגיות למידה. מורה כזה יסייע לך תוך מספר שיעורים בגיבוש דרכי למידה יעילות, שיקצרו את דרך ההתמודדות עם החומר העיוני ויבהירו את תכניו ביתר קלות. בברכה אלמוג

02/05/2006 | 17:40 | מאת: עומרית

אלמוג, תודה על תשובתך! היכן אפשר לעבור איבחון קשב וריכוז? האם ניתן לעבור איבחון כזה במרכז איבחון באוניברסיטה? תודה וחג שמח, עומרית

07/05/2006 | 01:05 | מאת: סטודנטית

שלום אלמוג, ברצוני להתייחס לסעיף ב' בתשובתך לעומרית. היכן ניתן למצוא איש מקצוע כזה? וכיצד הוא יוכל לעזור לי בלימודיי. תודה ב. לימוד אסטרטגיות למידה - עלייך למצוא מורה טוב ומקצועי להוראת אסטרטגיות למידה. מורה כזה יסייע לך תוך מספר שיעורים בגיבוש דרכי למידה יעילות, שיקצרו את דרך ההתמודדות עם החומר העיוני ויבהירו את תכניו ביתר קלות.

מנהל פורום לקויות למידה