רק בטיול מעט הישתנה ההיתנהגות שלה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

17/04/2006 | 19:09 | מאת: שוןשנה

הבת שלי כל פעם מרגישה שהיא חושבת שמנצלים אותה. ושהיא עושה הכל בבית. וזה בכלל לא נכון היא במועדונית. ויש להקשיים בשיעורים וגם לקוית לימדה הובכנה. מקבלת ריטלין. ואני אימא חולה וקשה לי לתפקד בבית משימות ישר מיתעיפת מכלום. מרוב שכל הזמן פיתאום שהינו בטיול אומרת למה אני יפנה שולחן. למה זה למה זה. פשוט כל מה שאמרתי לה סירבה. ואומרת למה אחותה לא עושה את הכלים יותר צלחות. אז בעלי אמר לה כל פעם את אומרת שאת עושה יותר וסופרת כמה היא כמה אני. את שאני מה דעתך על מה שאמרתי האים זה נכון להגיד לה ככה. אמרתי לה במילים האלה. יהיו לך חיים קשים ואת תיתיאשי מהחיים ככה. ואף אחד לא יואהב איך שאת אומרת ככה למה את ילדותית. תנסי לעשות ולקבל את זה בחיובי. היום זה פה מחר זה במקום אחר. בצבע, במועדון בכל מיני מקומות.את חיבת תיראי כמה שיהיה לך נעים והרגשה טובה. ולא תיקחי את זה קשה.אחרת לא יהיה טוב.לך יהיה טוב וגם לנו אבא ואימא. ותיראי שינוי תנסי לחשוב חיובי.ולא להגיד אוף אוף. פיתאום הילדה עזר לה ליומיים אמרתי לה עכשיו את פיאה הטובה. תיזרקי את היצר הרע. את רואה כמה שזה נעים ופיתאום היתחילה לווטר לאחותה. ואפילו עשתה במקומה כל דבר שהיה ממש ממש ניסתה להישתנות. וזה היה כיף משהו לא רגיל. כולכך היה לי נעים וגם לה היה כיף ואמרתי לה שאת סך הכל תרויחי מי זה אבל זה עבר לה אחרי הטיול. זהו עכשיו חופש היא אותה הרגשה כמו שהיה ולא מוכנה לכלום. היא אומרת אני לא יודעת. האמת שעד עכשיו הגדולה תמיד עשתה. כי לנו הלך יותר קל ונוח ובלי בעיות. ומצד אחד אחותה רק עכשיו מיתלוננת שזה לא פייר. ואני לא הרגשתי בכלל. למרות שעכשיו אחותה בגיל ההתבגרות וגם לה קשה בבית אחת בת 17 והקטנה בת 12 מה דעתך רוצה לשמוע אשמח מאוד מאוד

18/04/2006 | 18:06 | מאת: דייב

שלום מדובר בגיל ההתבגרות שאינו קל כלל וכלל למתבגרים ובפרט לילדה בת 12 בגיל ההתבגרות אשר הינה גם לקויית למידה המטופלת בטיפול תרופתי. שלב הקנאה בין האחים הינו שכיח בגילהים הללו. יש לקבל זאת בהבנה רבה. לא להיכנס להיסטריה .

מנהל פורום לקויות למידה