קושי וזמן איטי בהבנה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

21/03/2024 | 01:04 | מאת: גפן

אוקיי אז ככה יש לי איזה קטע שלפעמים כשמדברים עליי ישירות ומבקשים ממני משהו או מנסים להסביר לי משהו לוקח לי זמן לקלוט את מה שאומרים לי ואני מרגישה ממש מטומטמת ואני לא חושבת שזאת בעיית קשב וריכוז כי אני לא ממש מרגישה שקשה לי להתרכז פשוט יש פעמים שלוקח לי זמן להבין את מה שאומרים לי ואני קצת חולמת ויש לי בעיית זיכרון אני כל הזמן שוכחת דברים ופשוט מרגישה מעופפת יש לזה שם או הסבר מסויים כי זה ממש מבאס אז רציתי לדעת אם זה חלק מהפרעת קשב וריכוז או שזה משהו אחר?

שלום לך, את מתארת כמה סימפטומים ש*עשויים* להיות קשורים להפרעת קשב. אבל חסרים פרטים רבים מאוד כדי לדעת. מה גילך? האם תמיד הרגשת כך או שזה משהו של התקופה האחרונה? איך בתחומי הלימודים? האם את עובדת? איך זה מתבטא בעבודה? האם את מרגישה סימפטומים נוספים כמו היפראקטיביות או אימפולסיביות? האם יש לך בעיות רפואיות ידועות? ועוד. לכן, אני ממליצה לך לקרוא קצת על הפרעת קשב מאתרים אמינים כמו אתרי קופות החולים למשל או העמותות להפרעת קשב, ואם נראה לך שייתכן ואת מתמודדת עם הפרעת קשב, לפנות לאבחון מסודר - אצל נוירולוג או פסיכיאטר ש*מתמחה בהפרעת קשב*, ואם יש צורך בבדיקת התפקוד האקדמי, אז גם לאבחון דידקטי מסודר ומוכר. בהצלחה.

מנהל פורום לקויות למידה