אבחון חוזר פסיכו דידקטי

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

08/09/2023 | 23:58 | מאת: טל

ערב טוב. הבן של בן 15.5 עבר אבחון פסיכו דידקטי וקיבל את כל ההקלות האפשרויות. אולם התוצאות שלו מתחת לממוצע בכל התחומים. הוא תלמיד טוב .לאבחון הוא הגיע בסוף אוגוסט מנותק מהחומר הנלמד.הוא לא לקח את הריטלין. האם אני יכולה לעשות לו אבחון חוזר. התוצאות באבחון ומנת המשכל שרשומה שם ממש לא מתאימות לו. האם אבחון שיעשה בתוך שנת הלימודים, והוא עם ריטלין.. ישנה את התוצאות? תודה

שלום לך, היכן ובאיזו מסגרת עשיתם את האבחון? האם המאבחן/ת ישבו איתכם בתחילת האבחון לצורך קבלת רקע מלא ובסוף האבחון לצורך הסבר התוצאות? האבחון הוא מסמך מקצועי שמכיל נתונים סטטיסטיים אשר לא בהכרח מוכרים למי שאינו עוסק בתחום ולכן עליכם לקבל הסבר על התוצאות. באופן כללי, תמיד אפשר לקבל חוות דעת נוספת ולנסות אבחון אחר (חשוב לבדוק שלמאבחן/ת יש הכשרה מתאימה- תואר שני, ובדיוק איזה סוג אבחון צריך), אך הייתי ממליצה לפנות ראשית למאבחן/ת הנוכחי ואם לא תקבלו מענה, ניתן להתייעץ עם אגודת אגד"ל - מומחים ללקויות למידה. בהצלחה.

מנהל פורום לקויות למידה