דיסלקציה עם חטסר מוטיבציה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

28/08/2023 | 12:05 | מאת: שוש

שלום, תלמיד כיתה ו עם קושי בקריאה שמתגבר אליו. תלמיד טוב. חסר מוטיבציה ללמידה. רואה בכך קושי והכרח בלבד. איך לעזור לו לתגבר מוטיבציה?

שלום, האם מאובחן? האם מקבל הוראה מתקנת (מותאמת) במסגרת כלשהי? כדאי לערב את המורה המתקנת, המחנכת, ואם יש מת"לית (אחראית על תחום לקויות הלמידה בבית הספר), גם אותה. בגיל זה הייתי מתמקדת בדיבור ב"גובה העיניים", הסבר החשיבות, במקביל ובלי לוותר על הרבה חיזוקים חיוביים גם בתחום הקריאה וגם בתחומי החוזק שלו. בהצלחה.

מנהל פורום לקויות למידה