הבנה איטית ביותר התקופה האחרונה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

31/05/2023 | 22:08 | מאת: שירה

שלום.. אני בת 29 ומלפני כצה חןדשים כבר אני שמה לב בעצמי שיש לי מן בעיה קוגנטיבית של לא להצליח לקשר דברים.. לפעמים זה מגיע לרמה של קשה להבין שיחת חולין עם אדם כלשהו. התחלתי ללמוד תואר לפני כמה חודשים.. לא מוותרת לעצמי למרות שקשה מאד אך במקביל אני לא מפסיקה להתמקד בבעיה שלי ואני מגדילה אותה וזה גןרם לי לחוסר בטחון מטורף, לפחד קהל, ובעיקר לעצבות וחוסר אונים. לאחרונה ראיתי בחדשות שאיזה מפורסם אמריקאי חלה במחלה קוגנטיבית שנקראת "אפאגיה" וכשנכנסתי לקרוא על המחלה אני נלחצתי נורא כי חלק מהדברים התאימו לי. אני לא יודעת איזה שם יש לבעיה שלי אבל בהחלט יודעת שיש בעיה ואני נכנסת לחרדות מיום ליום ואפילו לא יודעת מה להסביר ואיך להתבטא בפני הניורולוג על מנת שיאבחן לי סוג בדיקה/טיפול.. האם את מכירה אפגיה או האם מוכרת לך הבעיה שהגדרתי לך ?

02/07/2023 | 01:07 | מאת: שירה

אשמח למענה

שלום שירה, אני חושבת שהסברת היטב ואלה בדיוק הדברים שעלייך לציין בפני הנוירולוג. התופעות שאת מתארת יכולות להיות קשורות למגוון של דברים. אומנם יש ברשת הרבה מידע אך אני ממליצה לא לקרוא ולהיכנס לחששות מיותרות אלא לפנות לרופאים המומחים ולהתייעץ. כמו כן אם יש קושי רגשי להתמודד עם המצב, ממליצה לפנות לעזרה בתחום הזה, אין סיבה שתתמודדי לבד. בהצלחה ורפואה שלמה.

מנהל פורום לקויות למידה