למידת שפה ודיבור עזרה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

14/03/2023 | 17:44 | מאת: מור

היי אני בת 27 ואני מאוד אוהבת ללמוד שפות. מאוד קל לי לכתוב את מה שאני שומעת ולהבין את מה שאני שומעת, כמו כן מאוד קל לי לקרוא ולהבין את הכתוב. אך שמתי לב שזה מגיע לדיבור, כל הידע שלי נעלם, כאילו אני לא יודעת פתאום להשמש בכל הידע שצברתי לגבי השפה שאני לומדת וממש לדבר אותה. גם באנגלית, שאני לומדת מגיל צעיר, שאקרא אבין גם מילים מאוד קשות כי האוצר מילים שלי גודל אבל אם ארצה לדבר או לכתוב באופן חופשי, לא אשתמש ב1% מהאוצר מילים שיש לי ולא אדע כמעט לבנות משפט, הכוונה שלא אצליח פתאום להשתמש בדקדוק ובאוצר המילים שיש לי, אבנה משפטים מאוד דלים.. רציתי לדעתי למה זה ככה ומה אפשר לעשות על מנת לשפר את זה? תודה (זה קורה בעיקר בשפות זרות אבל לפעמים אפילו בעברית.. תודה )

שלום מור, ייתכן שהקושי שלך נובע מקשיי שליפה, שיכולים להיות קשורים או לתחום הרגשי (למשל חרדה, ביישנות, פחד במה, חוסר ביטחון) או לתחום הקשבי. מכיוון שיכולות להיות מספר סיבות לכך הייתי ממליצה להתייעץ עם קלינאית תקשורת וקבל את חוות דעתה. בהצלחה.

מנהל פורום לקויות למידה