מה את אומרת בענין זה מראה על משהו?

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

22/02/2023 | 23:58 | מאת: נעמה

שלום אני בחורה בת 20 לקוית שמיעה לומדת מקצוע הנדסאי תוכנה לאחר שאניכן חשבתי ללכת ללימודים יותר קלים אבל אחרי הרבה התיעצויות עם אנשים תעסוקתים אמרו שאין סיבה שלא הלך להיטק (מבחן תיל וגרפלוגיה)ושאני מראה שאני מוכשרת ויש לי את זההלכתי למכללה חדשה עם עוד חברה אחת מכריה שם קצת מהביס אבל רובם חדשות לי... אני כעת בשנה שניה של לימודים בשנה א היה לי מאוד קשה חוזרת הביתה בוכה שלא רוצה להמשיך לא מבחינת החברה ולא מבחינת הלימודים לא מבינה כלום וכו... לאחר תמיכה שבהוראה לא יהיה לי טוב יותר נשארתי שם כעת בשנה ב קצת יותר טוב בחברה וגם בשיעורים אבל נכשלת במבחינים ברמה שלא עוברת אותם בתיכון אף פעם לא היה כזה דבר נראלך קשור או שיש לי בעיה בלהקשיב? שאני לומדת למבחן אני לא מצליחה לקלוט וושאני עושה שב הרבה פעמים חיבת לראות את של חברה בעוד שהרבה עושות את זה לבד

שלום לך, אם את שואלת האם יש לך הפרעת קשב וריכוז, יש לעשות אבחון מסודר אצל פסיכיאטר או נוירולוג. הפרעת קשב היא הפרעה רב תחומית שיכולה להתבטא במגוון אופנים ותחומי חיים שונים. לגבי הקשיים שלך באופן ספציפי - אני לא יודעת היכן את לומדת אבל כיום בכל המוסדות האקדמיים קיים מרכז תמיכה/נגישות שתפקידו לסייע לכל מי שיש לו צורך מיוחד או מוגבלות רפואית, ולקות שמיעה כמובן רלוונטית. אם עוד לא פנית אליהם, פני אליהם בהקדם ותבררי איתם מה הם יכולים לסייע לך, גם במהלך הסמסטר וגם בהתאמות בבחינות. ברמה האישית - חשבי עם עצמך אם את מעוניינת לעבוד בכך ואוהבת את המקצוע שאת לומדת. בהצלחה!

מנהל פורום לקויות למידה