ילד עם דיסלקציה שובץ בכיתה מיוחדת לפרעות רגשיות

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

16/07/2021 | 00:23 | מאת: מיכל

שלום הבן שלי עולה לכיתה ז'. אובחן עם ליקוי למידה קשים. הוא מתקשה מאוד לקרוא ולכתוב. קבל שעות שילוב במסגרת ביהס וגם הוראה מתקנת באופן פרטי. הוא לא הצליח לרכוש את הקריאה כמו שצריך. עברנו ועדת השמה וקבל קוד לכיתה של חינוך מיוחד על רקע ליקויי למידה וADHD אנחנו גרים בצפון הארץ שאין בישוב שלנו כיתה מיוחדת לליקויי למידה, ובסביבה כל הכיתות מלאות אז שיבצו אותו בכיתה מיחדת לבעיות רגשיות. איך זה יכול סייע לו אם הבעיה שלו על רקע של לקות למידה? ושאלה נוספת האם ידוע לכם כל מקומות מומלצות שעוזרים ללמד שיטות קריאה לילדים עם דיסלקיצה דרך זום? באזור שלנו לא מצאתי מורה. תודה מראש

שלום לך, צריך לבדוק את הנושא מול צוות ביה"ס, עם המת"לית או היועצת. לגבי הוראה מתקנת בצפון, ממליצה לבדוק באתר של האגודה למומחי לקויות למידה (אגד"ל) או באתר של מכון אותיות, המאגד מורים מרחבי הארץ. בהצלחה.

מנהל פורום לקויות למידה