אינטיליגנציה גבולית וסטודנטית מצטיינת-איך זה יכול להיות?

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

18/02/2021 | 01:07 | מאת: אילה

שלום, אני סטודנטית בשנה ב, לומדת מדעי ההתנהגות. ביצעתי אבחון פסיכודידקטי שהצביע על אינטילגנציה גבולית, עם זאת הממוצע שלי מעל 90 בתואר. איך זה יכול להיות? האם ככל הנראה מדובר באבחנה שגויה? יש דרך נוספת לבחון אינטילגנציה מלבד איבחון פסיכודידקטי? אני כל הזמן בקונפליקט כי מצד אחד אני מצליחה ומצד שני מוגדרת עם אינטיליגנציה מתחת לממוצע. אני מעוניינת לדעת באמת מה הקשיים שלי ונראה שהאבחון לא משקף באמת.

שלום אילה, מבחן האינטליגנציה של האבחונים הפסיכולוגיים הוא מדד טוב אך הוא אינו המדד היחיד לאינטליגנציה. כמו כן הצלחה בלימודים גם היא לא המדד היחיד. מתי ביצעת את האבחון? אם ביצעת אותו לפני גיל 18 ועברו 5 שנים, הוא כבר אינו תקף. מבחינת השאלות שלך: מבלי לראות את האבחון איני יכולה לקבוע מדוע הפער שאת מרגישה, אבל אם את מרגישה שיש איזשהו קושי שלא בא לידי ביטוי ואת מעוניינת למקד אותו, אני ממליצה לך לפנות לאבחון מת"ל, שהוא אבחון המיועד לסטודנטים ומטרתו לבדוק האם קיימת לקות למידה ו/או הפרעת קשב. יש מרכזי אבחון מת"ל ברחבי הארץ. בהצלחה.

מנהל פורום לקויות למידה