אבחון להארכת זמן לסטודנט

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

12/02/2021 | 09:51 | מאת: אמא

שלום, בני סטודנט מעולם לא אובחן אבל תמיד היתה לו בעיה של אטיות והוא לא מצליח לענות על כל המבחן לא בגלל בעיה של ידע, אלא בגלל האיטיות שלו. בנוסף הוא סובל ממעי רגיז וחרדות(לא יודעת אם קשור ) מאחר שהוא תמיד היה מצטיין אז סביר שאין לו לקות למידה פרט לאטיות שהיום מאוד פוגעת בגלל שהוא סטודנט. 1. האם אבחון יכול לעזור לקבל הארכת זמן? 2. אם כן איזה אבחון עליו לעבור? 3. האם בעיית החרדות והמעי רגיז יכולים לעזור? תודה

שלום לך, איטיות היא סימפטום ולא אבחנה. תוספת זמן וכל סיוע אחר ניתן לקבל רק על בסיס אבחנה של לקות למידה, הפרעת קשב או בעיית נגישות. במקרה של בנך, בהחלט ייתכן כי מעי רגיז ו/או חרדות עונים לקריטריונים של נגישות, ולכן מומלץ לפנות אל מרכז הנגישות במוסד האקדמי שבו הוא לומד (ישנו מרכז כזה בכל המוסדות) ולבדוק איזה סיוע או התאמות לבחינות הוא יכול לקבל. בהצלחה.

מנהל פורום לקויות למידה