טיקים וקונצרתה

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

18/12/2004 | 17:32 | מאת: לילך

שלום רב, בני עובר אבחון של קשב וריכוז ודי ברור לנו ולגננות כי ישנה בעיה ואולי אפילו ADHD,לפני מספר חודשים היו לו טיקים והרופאה אמרה כי תהיה בעיה לתת לו בעתיד ריטאלין כי הטיקים יכולים להתגבר. האם הקונצרתה מעוררת גם היא טיקים? מה עושים עם בעיה כזאת?האם ישנה תרופה נוספת אפשרית? אודה על קבלת תשובה מאחר ובני עומד לעלות לכיתה א ואני די מודאגת. שבוע טוב ליאת

19/12/2004 | 21:52 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

לילך ערב טוב, הקונסרטה היא ריטלין, אשר ארוז בתוך משאבה אוסמוטית. האריזה מאפשרת שחרור מבוקר וממושך למשך עד 12 שעות של ריטלין. כיום, על פי מחקרים מעודכנים מקובלת הדעה כי הקשר בין ריטלין לבין טיקים הוא נמוך, ועוד ידוע כי ברוב המקרים מצליח הריטלין להחליש את התופעה ולא להגבירה. דעה זו אני מביאה מתוך מאמרים רפואיים מקצועיים ולאחר התייעצות עם אנשי מקצוע בתחום. בברכה אלמוג תודה לזיוה מנהלת פורום הפרעות קשב בתפוז

מנהל פורום לקויות למידה