משקל מינימיום בצבא

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

07/08/2008 | 00:51 | מאת: רונן

שלום, בשנה זו אני אמור לקבל זימון לצו ראשון, ואני מאוד מודאג מהמשקל. אני בן 16 (פלוס קצת) ואני שוקל משהו כמו בין 48 ל-50, גובהי הוא משהו כמו 166 ס"מ. האם אני בתת משקל ולצבא תהיה בעיה עם זה? ואם כן, כמה קילו אני אמור לעלות כדי לחזור למצב רגיל? תודה.

07/08/2008 | 11:27 | מאת:

היי רונן לדעתי כמו שאני יודעת ומבינה אתה בתת משקל כי המשקל שלך צריך להיות בסביבות ה- 55 קילו. תנסה לבדוק עם דיאטנית או יש גם באינטרנט כל מיני אתרים שאתה מכניס גובה ורושם לך כמה צריך לשקול. אני חושבת שאתה צריך לשקול לפחות עוד 5 קילו. האם יש לך בעיה של הפרעת אכילה?

07/08/2008 | 15:19 | מאת: רונן

לא, אין לי בעיות הפרעות אכילה, גם אבא שלי רזה, טוב לא כמוני, אבל עדיין. (כמובן עם מסת שריר), זה כנראה בגנים. אז את אומרת שאני צריך לעלות 5 קילו? אם אני אוכל קבוע וטוב, תוך כמה זמן לדעתך אני אשיג את זה? תודה ויום טוב.

07/08/2008 | 13:52 | מאת: !!!

אתה נמצא על הגבול תחתון של הערכים התקינים. המשקל המינימלי התקין עבורך בהתחשב בגובה שלך הוא 51. משקל זה יניב BMI 18.5, שהוא המינימום התקין. מהו מדד ה - BMI? המשקל התקין של אדם כלשהו נקבע בעזרת יחידות Body Mass Index - BMI. חישוב יחידות אלה נעשה באמצעות הנוסחה הבאה: משקל (בק"ג) חלקי גובה (במטרים) בחזקת 2. ערכים של 18.5-25 נחשבים למצב תזונתי תקין.

07/08/2008 | 14:01 | מאת: !!!

לנוחיותך, אני מצרף קישור למחשבון BMI. http://health.walla.co.il/?w=/@calculators/index.calculator&no=2

10/08/2008 | 00:08 | מאת: **חמודה**

הbmi שלי תקין, ובכל זאת הורידו לי פרופיל על תת משקל, כיוון שבצבא הם לא מתחשבים ביחס של המשקל לגובה, יש להם גובה מסויים שמתחתיו זה נחשב תת משקל- לדעתי זה 50

10/08/2008 | 16:07 | מאת: ד

חמודה, את האמת אין לי מושג איך הורידו לך פרופיל אני הייתי שהתגייסתי משקלי היה 45 ותוך שבוע הגעתי ל42 ולי לא הורידו פרופיל וגובהי 160 ס"מ. מה שלומך חוץ מזה? הרבה זמן לא הייתי, חשבתי עליך:-) דניאלה

10/08/2008 | 16:03 | מאת: ד

לרונן, אין לך מה לדאוג, שהתגייסתי הייתי בתת משקל +תת תזונה ולצבא לא היה אכפת חשוב לו רק כוח עבודה זול- אם אין לך בעיות בריאותיות אז הצבא לא מתייחס אל זה! בהצלחה דניאלה

10/08/2008 | 16:24 | מאת: ?

היי דניאלה, איני יודעת כיצד התאפשר מקרה כמו שלך אך מניסיון רב אני יכולה להגיד לך שהצבא אינו מגייס בקלות בנות מתחת למשקל מסויים, אם אני לא טועה מתחת ל-45. אני מכירה סיפור של בחורה שמשקלה היה נמוך מ-45 בגלל שהייתה נמוכה מאוד. לא היה לה שום רקע של ה"א והמשקל נחשב כתקין ביחס לגובה. לאחר מאמצים רבים הסכימו לגייס אותה תחת הקלות ופטורים כגון פטור מנשיאת M16 ארוך.