הפרעת אכילה שחזרה...

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

09/11/2004 | 15:47 | מאת: שני

הילה שלום,אני שמחה על פתיחת הפורום- הפרעת האכילה שלי חזרה בלי שום סיבה מיחדת-לפני כשנה ההיתי מאושפזת בגלל אנורקסיה -לאחר השיחרור הייתה לי תקופה טובה ,אבל כבר חודש אני בתוך זה ולא יודעת מה לעשות-אני שומרת על זה בסוד,משקרת מעלימה -אבל לא מרזה באופן דרסטי,אני נמצאת במחשבה שאולי זה ילווה אותי לכול החיים ,יוצאים נכנסים וכן הלאה. בשום אופן אני לא מתכוונת לחזור לאישפוז בתל השומר -מבוגרים-לאחר ניסיון ,נצאתי כי המסגרת הזאת אינה מתאימה לי -מה עושים?? איך אני יכולה לעזור לעצמי -כאשר המטרה היחידה שלי עכשיו היא להרזות-אין לי פנאי ללימודים.

09/11/2004 | 16:37 | מאת:

הפרעת אכילה שחזרה היא למעשה ביטוי למשהו שלא נסגר לך לגמרי עם עצמך בדיאלוג שלך עם עצמך עם הדימוי העצמי שלך .. היא למען האמת ביטוי להרבה דברים אחרים שמתעוררים עכשיו יותר מתמיד בחיים שלך תנסי לבדוק ושמעצימים את ההתקרבות המחודשת שלך לרצות להעלים את עצמך. אני מצטערת להגיד אבל טיפול בתל השומר הוא מתחת לכל ביקורת בתור אחת שהייתה מאושפזת שם ואני רוצה לומר שאני מאוד מאוכזבת שאכן הטיפול שם אינו ממצא לאור העובדה שבנות נופלות שוב ושוב חוזרות למעגל האשפוז ואינן יוצאות מהמעגל הנורא הזה של הפרעות אכילה. לעומת זאת אני כן חושבת שמסגרת טיפולית כלשהי הכרחית בהתמודדות הזאת. אני ממליצה על איכילוב בהנרייטה סולד 13 כמסגרת שבהחלט יכולה לספק מענה ייעוצי ורפואי כאחד ללא תשלום .. אך כן דרוש ליצור קשר ולקבוע תור ראשוני לאינטק. בהנהלת הפסיכיאטרית אדית נבו.. תדברי שם עם אחות בשם יהודית ותקבעי תור.. אני ממליצה לך בחום רב.. זה בהחלט היה המפלט שלי אחרי האשפוז וזה נתן לי גם תחושה שאני יכולה ליצור סדר חדש ויציבות בחיים שלי שאבדה לי אחרי תקופת האשפוז. עצם העובדה שהרצון לרדת במשקל מתעורר לך מעיד על העובדה שלא נגעת בדבר שיצר את הפרעה הזאת אצלך מלכתחילה ולכן את חייבת לגעת בזה כי ניהול דיאלוג אחר עם הרגשות והתחושות שלך יפלסו לך בסופו של דבר את הדרך להגיע למקום של בחירה ורצון לצעוד למען ולקראת ההחלמה שלך. את חייבת להחליט שאת רוצה לטפל בזה כי לפני כן לא ניתן לעשות מאומה.. אחרי שהחלטת ... ואני בהחלט חושבת שאיכילוב היא כתובת נפלאה כי היא משלבת באמת הכל.. מעבר לכך יש טיפולים במסגרת קופת חולים מכבי שאני ממליצה עליהם בחום רב.. אם אינך חברת הקופה הייתי שוקלת לעבור כי יש שם כמה אנשים שאני מכירה שיכולים לסייע לך רבות. מעבר לכך אני מכירה באופן אישי מישהי שסבלה הרבה שנים מבולימיה והחלימה היא נטורפטית היום והיא מייעצת בתחום של תזונה .. אני ממליצה לך בחום רב בגלל הניסיון שיש לה עם הנושא מקרוב.. לנסות ולהרכיב לך תזונה שתהיה לך מתאימה שלא תצטרכי להשמין או לשנות את המשקל שלך אלא יותר לשמור עליו ולייצב את הגוף שלך קוראים לה מירב והטלפון שלה03-6875111 באיכילוב 03-6974707 ד"ר נבו 050-618366 אני יכולה להמליץ לך גם על גורמים אחרים אבל אלה יהיו באופן פרטי ובתשלום אם זה לא יעזור .. יש שיטה שלי באופן אישי גרמה לצאת באופן מוחלט ממהפרעות שלי והיא נקראת קינסיולוגיה מוח אחד. זוהי שיטה שממירה את כל הדפוסים ההתנהגותיים שלנו שאינם משרתים אותנו נאמנה בדפוסים חדשים חיובים שמאפשרים לנו בסופו של דבר לקחת אחריות ושליטה על החיים שלנו ומביאה אותנו למצב של בחירה מה שבדכ במצב הזה אין שיטת תרגול מאוד פשוטה ותדירות הפעמים משתנה ממליצה לך לנסות .. בעיני זה הטופ וסוף לצרה אבל זו שיטה אלטרנטיבית וקצת שונה במקצת אבל עובדת ברמות שיהיה לי קשה לתאר מדהים לראות איך שזה עובד שלחתי כמה בנות והתוצאות מדהימות קוראים גם לה יהודית גרה בתל אביב הטלפון שלה 035273814 אם יש לך שאלות נוספות ואת רוצה לבדוק יותר לעומק אני ישמח לתת יד בדבר אבל זה יחייב אותך לפרט קצת יותר אני משאירה לך את כתובת האתר שלי תוכלי להיכנס ולקרוא על החומר שאני כותבת בנושא ומעדכנת אחת לכמה זמן...בכתובת www.hilauriel.com מזמינה אותך לכתוב בכל עת שתרצי חשוב לי לומר לך שאפשר לפתור את זה אבל דרושה איזושהי מוכנות ראשונית לרצות להיגמל ממה שנתפס אצלך כהתמכרות לרזון.. זה פשוט הכרחי להמשך הטיפול. מסגרת ויציבות מאוד חשובים בתהליך הזה .. אל תזלזלי בזה תשמרי עלייך.. כי החיים באמת יכולים להיות מלאי עניין ואתגר וסיפוק.. מעבר למה שכרגע מאוד משרת אותך .. הרצון להיעלם. המון אהבה בברכת שלום פנימי תודיעי מה קורה בהצלחה שלך הילה

09/11/2004 | 19:39 | מאת: שני

אני לומדת עכשיו באוניברסיטת בר אילן לדוקטורט אני בת 24 ואני חייבת לציין -שההיתי באישפוז לפני שנה בתל השומר -והיה לי נורא ברחתי אחרי חודש בדיוק -התאכזבתי ואפילו העזתי למתוח ביקורת חריפה על הטיפול ואז חשבו שאני ממש לא בסדר.רוב הבנות שהיו שם היו אחרי כמה אישפוזים ולי זה היה אישפוז ראשון -והיה לי נורא קשה -ציפיתי למסגרת שתוכל ללבן את הבעיות שלי בנושא האוכל ותאמיני לי שיתפתי פעולה -אבל אותם עינן כמה שקלתי ביום רביעי ,כמה עליתי וכמה ירדתי ,איך העלמתי את הלחם שהיה לי בצלחת.. היה לי רע מאד -זאת היתה תקופה קשה עבורי.היום אני בטיפול פסיכולוגי גם בתל השומר במרפאות חוץ ובטיפול פסיכאטרי-אבל הפסקתי לעצמי את הכדורים בגלל שנמאס לקחת פרוזק יותר משנה ובכמות מירבית -היום אני מרגישה טוב -אבל עדיין אני רוצה להגמל מההקאות והשימוש במשלשלים.איך את יצאת ומתי את ההית בתל השומר.יהיה קשה לי להתקבל לאיכולוב בגלל התיק שלי בתל השומר ,כמו כן ,אני כבר לא כל כך מאמינה במסגרות האלה -מה כבר יכולים לחדש ולהגיד. יש לציין שאני בקשר טוב מאד עם הפסיכולוגית שלי ולכן אני גם מאוזנת עד כמה שאפשר ,אבל מה עוד אני יכולה לעשות כדיי להבין שהמלחמה הזאת מסוכנת ואני לא רוצה שהאנורקסיה תיהיה חלק ממני .אני עם רגל אחת בפנים ורגל אחת בחוץ--אבל הבפנים עדיין קורץ לי אני מעריכה את הכנות שלך ואת המענה שאת נותנת -כל טוב -שני