אני שומעת אותך...

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

07/12/2004 | 22:33 | מאת: אצבעונית

כבר כמה ימים שאני קוראת הודעות שמגיעות לפורום ועד עכשיו לא הרגשתי צורך לכתוב. אבל כשקראתי את ההודעה שלך משהו בי התעורר... אני חולה כבר 6 שנים. אף אחד לא שם לב, או שפשוט העדיפו להתעלם. איך אנשים מסביב יכולים לראות אדם קרוב שדועך להם מול העיניים ופשוט להמשיך כרגיל. אני מרגישה כמו ילדה קטנה שנפלה, כולם מסתכלים מהצד, מחכים שאני אקום, אבל אף אחד לא יבוא ויתן לי יד. כל התקופה שהייתי חולה, אמא שלי לא התקרבה אלי. לא ידעתי מה לחשוב. אם אמא שלי שהיא הבן אדם שצריך להגן עלי, לשמור עלי, לתמוך בי, מתרחק ממני, אני לא מגיע לי שיאהבו אותי. היום אני מבינה שהריחוק שלה לא נבע מחוסר אהבה אבל יש בי המון כעס כלפיה. קשה לי להשתחרר מההרגשה שלא מגיע לי לאכול, לחיות. אני רוצה שכולם יראו אבל משקרת כדי להסתיר. אני רוצה להיות כמו כולם אבל עושה הכל כדי להיות שונה, "מיוחדת". אז איך אני יכולה להאשים את הסביבה ואת הבלבול שהיא שרויה בו אם לי אין מושג מה אני רוצה....

08/12/2004 | 03:57 | מאת:

מה זה אומר לפחד מאהבה ?? הייתי קוראת לזה כמו לומר מילה רעה על מישהו זה מיד מתגשם מחמאה...תמיד מחממת את הלב...לפעמים גם זה לא עובד מפאת הביקורתיות שלנו... איפה זה קשור למה שאת מתארת... אמא שפוחדת מאהבה אמא שלא מסוגלת לתת אהבה אולי היא פוחדת אולי היא כל כך פוחדת שהדרך שלה היא פשוט להתעלם כאילו כלום... אני מכירה את זה את אף פעם לא באמת יודעת מה קורה לאחר.. את אף פעם לא יודעת מה קורה בזמן שמאוד רע לך כי את מרוכזת בכמה רע לך ואת לא מסוגלת לראות משהו אחר אינני מצדיקה את האטימות הזאת במיוחד של אמא אבל מה זה משנה את במצוקה עכשיו ואת זקוקה לאמא זה עצוב נורא... אבל אני יודעת שבתור בת אנוש... אינני היחידה במערכה הזאת לכולנו יש כוחות ואני יודעת שאם כוונה בודדה שלך לצאת מהמעגל הזה.. חייך יוכלו להשתנות לקחת את הכוח למקום שאת מלמדת על אהבה ועל הצורך שלך ע"י דיבור...ע"י שיחות עם אמא.. ע"י השיקוף של מה שזה עושה לך שהיא אינה נמצאת שם עבורך.. לעמת אותה עם הכאב ולראות לאן זה מוביל זה הרבה כוח לא פשוט לעשות אבל זה תרגיל ריפוי רציני לשבור את השתיקה להפסיק את הציפיות ואת מעגל האכזבות\ אצבעונית יקרה וגם אלינור אני מרגישה את זה כי אני הייתי בסרט הזה אתן מתארות אותו מקרה אני שברתי את השתיקה עם אמא והיום היא אחרת...גרמתי לה להשתנות אבל החלק העצוב שאני רק יכולה להזדהות אתכן שהיא עד היום לא יודעת מה זאת אהבה ... אבל הכוח הוא מהמקום שאני אפשרתי לה לנהל דיאלוג עם החולשה הזאת.. אמרתי את הרגשות שלי...ושחררתי את זה זה הכוח שלי אני חזקה .. והאהבה הזאת מתגשמת לה בדרכים אחרות מחברות שלי.. מורה שלי מקום עבודה חבר יקר זה מתגשם בדרכים לגמרי אחרות האכזבה כבר לא כל כך כואבת כי קיבלתי שההורים שלי כפי שהם ואולי הם לעולם לא ידעו מהי אהבה.. לקח הרבה זמן להבין את זה אבל אני לימדתי את אמא שלי על אהבה ובזכות זה היא היום משנה את חייה וזה חלקי.. מהתמודדות הפרטית שלי שהשפיעה עליה מאוד סיפרתי את זה כדי שתבינו שזה אפשרי ללמד על אהבה ולקבל אותה אבל רק מהמקום שבו אתן תעניקו את זה לעצמכן וחלק מזה הוא גם לומר מה שאתן מרגישות אפילו שאף אחד לא ישמע אפילו שתהיה אטימות\ אפילו שזה לא כמו שציפתן החווייה היא הכוח.. אני בטוחה שיקרו לכן עוד כמה דברים נפלאים...שבכלל לא חשבתן אבל ללא ספק זה עניין של העזה ולקיחת אחריות להבין שאתן יוצרות את החיים שלכן ולא אף אחד אחר המון אהבה חיזוק חג אורים שמח מלא אור וניסים הילה