מתי זה יגמר?

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

10/02/2015 | 19:02 | מאת: שרון לוי

אני בת 14 מתל אביב שוקלת 40 והגובה שלי הוא 1.58 פעם שקלתי 35 קילו ואז כשעליתי על המשקל וגיליתי שעליתי 5 קילו התחילו כל ההפרעות אכילה, הייתה לי תקופה שאני לא אכלתי כלום ואני סבלתי מאוד ומדריכה שלי שיש לה גם הפרעות אכילה אמרה לי 3 פעמים ביום לאכול ארוחת בוקר צהריים וערב במשך איזה חודשיים. אני מפחדת ככ שאני יעלה במשקל זה משהו שנורא מעסיק אותי זה דבר שמאוד מפחיד אותי וגורם לי לאבד את עצמי בתוך כל החיים האלה. זה בא והלך ובא והלך היו תקופות שאכלתי והרגשתי נורא עם עצמי והיו תקופות שלא אכלתי וזה נתן לי פושים קטנים כאלה להמשיך ולא לעצור את זה והרגשתי מאוד טוב עם עצמי בימים שלא אכלתי אבל בימים שאכלתי הרגשתי נורא. כולם אומרים לי שאני רזה אבל אני חושבת תמיד שמרחמים עלי ושאומרים לי שאני רזה כדי שאני יאכל וזה מעצבן אותי

11/02/2015 | 18:40 | מאת:

שרון שלום רב, מההודעה שלך אני מתרשמת שנושא המשקל והאוכל שלך מאד מעסיק אותך. את מתארת אכילה לא מאוזנת ולא מבוקרת ופחד גדול מהשמנה. בנוסף את מתארת מצוקה נפשית הנובעת מחוסר היכולת שלך לאזן את אכילתך ומשקלך ומהתערבות הסביבה (ההורים או החברים) בנושאים אישיים מאד כמו משקל. אילו הם סימנים ברורים של הפרעת אכילה. אני מאד ממליצה שתפני לאבחון ואם יש צורך לטיפול בבעיה שאת מציגה. אם תזכי לטיפול מקצועי ונכון, איכות החיים שלך יכולה מאד להשתפר, את תרגישי טוב יותר, המשפחה תצא לך מהצלחת ומהמשקל, ויש סיכויי רב שתוכלי לקיים חיים מאוזנים יותר מבחינה תזונתית ורגשית. לעומת זאת ללא טיפול הבעיה כנראה תחמיר. אני מאד ממליצה לך לשתף את ההורים או מבוגר אחר שאת סומכת עליו ( מורה, יועצת בבית הספר) על מנת שהם יעזרו לך למצוא מקום הולם לטפל בבעיה שלך. בהצלחה ד"ר שרון עירון שגב.