תזונת תינוק

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

24/10/2014 | 03:05 | מאת: דנה

בתי בת שנה. נולדת פג. עד לפני שבועיים עלתה יפה במשקל. אכלה פורמולה פירות וירקות. בשבועיים האחרונים מסרבת לאכול ואם כבר אוכלת ממש מעט וסוגרת את הפה. ניסינו הכללל!!! בתקופה הזו היא גם הרגישה לא טוב חום שיעול ונזלת. האם זה סוג של הפרעת אכילה וכדאי לגשת לגורמים המתאימים?? ואילו גורמים? ניסינו לאחרונה גם אוכל מוצק והיא מתקשה בבליעתו.

02/11/2014 | 17:00 | מאת:

דנה שלום רב, תינוקות ופעוטות נוטים לצמצם באכילה כשהם חולים או מרגישים לא טוב, ולכן אנחנו לא מגדירים מצב זמני זה כהפרעת אכילה. בדרך כלל כשהתינוק מרגיש טוב יותר הוא חוזר לאכילה תקינה ואפילו מפצה על חוסר אכילתו בזמן המחלה ומגדיל כמויות. במידה והסירוב למוצקים החל בשבועיים האחרונים בהם היא אינה מרגישה טוב מתקבל על הדעת כי יש לה נטייה לאכול אוכל מבקבוק משום שזה דורש פחות מאמץ מאכילת אוכל מוצק. במידה וחוסר הרצון לאכול ימשיך גם אחרי שתחלים ייתכן שמתפתחת הפרעת אכילה. לגבי הקשי בבליעת אוכל מוצק אני ממליצה לפנות למרפאה בעיסוק או קלינאית תקשורת שמתמחה בנושאי אכילה כדי שתאבחן האם קיימת בעיה. הצוות שלנו מנהל פורום נוסף שנקרא פורום הפרעות אכילה בגיל הרך כדאי לך להיכנס אליו יתכן שתמצאי תשובות נוספות לשאלותיך. בברכה ד"ר שרון עירון שגב