רע

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

19/10/2014 | 15:14 | מאת: שלי

שלום.. אני בת 27 שוקלת 55. מטופלת אצל פסיכולוג אחרי שהוגדרתי כאנורקסית. בבקשה תהיו כנים איתי.. אינני מאמינה בכלל בכלל שאפשר לצאת מהמחלה הזו ב100 אחוז. נכון? לא יכול להיות שמישהי/ו ש"נרפא" כבר לא מפחד לאכול כבר לא מפחד לגדול כבר לא חושב על זה 24/7.. אני נוטה לחשוב שמי שאומר שכך-משקר.. האומנם?

02/11/2014 | 14:55 | מאת:

שלי שלום רב, הבראה מהפרעות אכילה היא בהחלט אפשרית, אבל בדרך כלל היא תוצאה של טיפול מאד ממושך חודשים ואף שנים. נשאלת השאלה למה את קוראת הבראה. הבראה יכולה להיות חלקית או מלאה, הבראה יכולה להיות גופנית ו/או נפשית, הבראה יכולה להיות חזרה לתפקוד מלא או הטבה משמעותית במצב הרוח. כדאי לדבר על מערכת הציפיות שלך לגבי סיכויי ההבראה שלך עם הפסיכולוג המטפל בך ולשתף אותו בחששותיך. ברצוני להדגיש כי הפרעת אכילה כמו אנורקסיה היא מחלה שנטועה גם בגוף וגם בנפש ולכן הטיפול המומלץ הוא טיפול משולב גוף/נפש, כלומר טיפול של יותר ממטפל אחד למשל פסיכולוג ודיאטנית. לעיתים יש צורך גם בטיפול של פסיכיאטר או רופא. השילוב של שני מטפלים שונים יכול לעזור לך להרגיש יותר נתמכת ולהרגיש שאת עולה על דרך המלך להבראה. מקווה שעזרתי לך, ד"ר שרון עירון שגב.