אני צריכה עזרה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

30/08/2014 | 16:23 | מאת: נועה שם בדוי

שלום קוראים לי נועה אני בת 20 אני חוששת שאני בולמית למרות שאני לא עושה זאת בקביעות יש לי התקפי זלילה שאני לא שולטת בהם, ממש כאילו נכנס בי שד.. לאחר מכן אני פשוט חייבת להקיא ולהרגיש תחושת ריקנות. זה נמשך ככה כבר כמה חודשים אני באמת משתדלת לאכול ארוחות קטנות ומסודרות ושאני מצליחה אני לא מקיאה אותן!אלא רק את הארוחות בהן אני חורגת ודוחפת וזוללת עד שאני מרגישה ממש מפוצצת.דווקא באמת שבהתחלה הכל היה נראה מזהיר שקלתי 62 וירדתי ל55 וגובהי 1.61 עשיתי דיאטה בה אכלתי 6 ארוחות קטנות ביום ואז הפסקתי לרדת המשקל פשוט נתקע ונעצר לי לא משנה מה עשיתי וזה חרפן אותי גם בדיאטה מנעתי מעצמי כל כך הרבה אז התחלתי לזלול ולאכול כמו שלא אכלתי כל תקופת הדיאטה ואז להוציא לצערי גם אין ממש תוצאות המשקל מתנדנד בין 50 ל55 כל הזמן הוא אף פעם לא יציב יום אני יכולה לשקול 55 ויום למחרת 53 לא עקיב בכלל המחזור נפסק לי אני מרגישה רע כאבי גרון חולשה כללית ועייפות מה עליי לעשות??איך עוצרים את זה?אני לא יכולה להמשיך ככה רע לי כל כך אני מרגישה איום ונורא

31/08/2014 | 15:41 | מאת:

נועה שלום רב, על פי התיאור שלך נראה לי כי את סובלת מהפרעת אכילה. לעיתים רחוקות ניתן להביא מהפרעות אכילה ללא טיפול הולם רגשי ותזונתי. להפרעת האכילה שלך יש השלכות בריאותיות חמורות שיכולות להחמיר עוד יותר ללא טיפול. הטיפול הנכון בהפרעות אכילה הוא שילוב של טיפול תזונתי ע"י דיאטנית קלינית וטיפול רגשי ע"י פסיכולוג. יש יתרון בולט למטפלים שמתמחים בטיפול באנשים הסובלים מהפרעות אכילה. כמו כן יש לערב רופא בתמונה ולעיתים גם פסיכיאטר. אני ממליצה לך מאד לפנות למרכז המטפל בהפרעות אכילה, שם יעזרו לך לבנות תכנית טיפולית מתאימה לבעיה ממנה את סובלת. ככל שתקדימי לטפל בבעיה הסיכויים להחלמתך יגברו. בהצלחה ד"ר שרון עירון שגב.