ילדה בגיל ההתבגרות

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

17/04/2014 | 17:15 | מאת: יולי

שלום, בתי בת 13 וחצי. מאז ומתמיד היתה רזה אך לא באופן קיצוני. בכיתה ד' לערך הבחנו בתופעות של הסתרת אוכל בכיסים, דחיסת אוכל לפה ויריקתו בשירותים ועוד. בזמנו ניגשנו לדיאטנית וחלה התקדמות במגוון המזון ובאכילה סדירה. לאחרונה הבחנתי כי שוב יש ירידה במשקל. שאלתי אותה כמה היא שוקלת והיא טענה 39. כמו כן שמתי לב שהיא לובשת מכנס גינס על מכנס טייץ ומכסה את פלג הגוף העליון בסווטשרטים רחבים. כאשר חייבתי אותה להישקל בפני, היא בכתה וסיפרה ששיקרה והיא שוקלת 33 ק"ג בלבד. גובהה 150. אני לא בטוחה שמדובר בהפרעות אכילה. הילדה טוענת שהיא לא יודעת למה זה כך, טוענת שהיא רעבה ואוכלת. אני רואה אותה אוכלת בשעות שאני בבית, אך יש לה רתיעה מאכילת בשר (למעט שניצל מדי פעם) והיא אוכלת בעיקר פחמימות וחלבונים של חלב. מעט אוכל משביע אותה. רופא המשפחה ערך לה בדיקות דם שיצאו תקינות לדבריו למעט כולסטרול גבוה 230. מבחינת התפתחות מינית, היא בשלביה הראשונים, עדיין לא קיבלה מחזור. אשמח לשמוע עצה טובה. בינתיים קבעתי תור לדיאטנית מתמחית בהפרעות אכילה. יולי.

02/05/2014 | 19:52 | מאת:

אמא יקרה אין צל של ספק בכלל שבתך חולה באנורקסיה. קחי אותה לטיפול ועצרי את זה כמה שיותר מהר. זה שהיא לא קיבלה מחזור בהחלט יכול להיות קשור למשחקים עם האוכל אך לא בהכרח. אם לא תעצרי את זה בזמן כמו כדור שלג זה מתגלגל ומתגלגל ונכנסים לזה יותר ויותר וחבל. קחי אותה לשיחות לפסיכולוג שמטפל בהפרעות אכילה כי השיחות הם החלק הכי חשוב ודומיננטי בריפוי מהמחלה. קולסטרול גבוה הוא תורשתי בהרבה מקרים יש הרבה אנשים רזים שסובלים ממנו. כשבתי התחילה אנורקסיה גם הבדיקות היו תקינות אך ההדרדרות היתה מהירה.