הצעת עזרה לחולי הפרעות אכילה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

22/11/2013 | 15:17 | מאת: יניב

ב"ה שלום רב, שמי יניב, בן 27. עד לפני כשנתיים חליתי במשך 13 שנה באנורקסיה קשה מאוד (וכרונית..), והגעתי למשקלים נמוכים מאוד ומסכני חיים! הייתי מאושפז עשרות פעמים במרכזים שונים בארץ לטיפול בהפרעות-אכילה , וטופלתי במיטב הטיפולים הקונבנציונאליים והלא קונבנציונאליים לאורך השנים, ע"י מיטב המומחים אך ללא הועיל! לפני כשנתיים גמרתי אומר לשים קץ לאנורקסיה ולסבל הנוראי שהיא גרמה לי ולכל בני משפחתי ומכריי!! החלטתי שלפני שאני משתעבד להפרעה לכל החיים (או למה שנשאר מהם...) באופן סופי, אני רוצה לנסות דרך אחרת! לראות ולבדוק אם יש אופציה לחיים אחרים בשבילי... נורמליים.. חיים נטולי סבל פיזי ונפשי עצום, ומלחמות מתישות ואינסופיות - בעצמי ובכל הסביבה, ובלי להתנדנד תדיר בין חיים למוות, בין יאוש לתקווה.. ובכן, ברוך ה', הצלחתי למגר את הפרעת האכילה מחיי, לחלוטין!!! כיום אני בריא לגמרי (גם מבחינה משקלית, כמובן). זאת עשיתי בכוחות עצמי (ובעזרת הקב"ה כמובן), לבדי, בבית! במשך כשנה עליתי (בבית!!) כ-25 ק"ג ושיקמתי את כל רבדי החיים שנפגעו מההפרעה הארורה. היום אני סטודנט לפסיכולוגיה... אני לא אומר, חלילה, שלטיפולים המקובלים אין מקום וצד לעזרה להפרעות אכילה. הם לא אחת בבחינת מצילי חיים! אך, לאותם מטופלים שלא מצאו/מוצאים את המענה לבעייתם באישפוזים ובטיפולים הנ"ל או שעוד לא התחילו כלל טיפול בהפרעה, אני כן אומר - אל תרימו ידיים! אני מוכן לעזור מנסיוני הרב (והמר) ומהידע שברשותי גם לחולי/ות הפרעות אכילה אחרים/ות ולבני משפחותיהם, הן בייעוץ נפשי ועזרה בהתמודדות עם המחלה והן בהכוונה לטיפולים ולאופציות הקיימות בשבילם , כולל אופציה לקבוצות תמיכה, עד היכן שידי מגעת ומשגת.. {אציין, שעקב ניסיוני הרב והידע שצברתי אני מוכן גם לנסות לעזור לחולי הפרעות אכילה מסוגים שונים כגון: בעיית אכילה לילית, בולימיה וכו'}. למעוניינים/ות - נא לשלוח לי הודעה בפרטי ומשם נתקדם. [email protected] בברכת רפואה שלמה ושבת שלום, יניב קקון

26/11/2013 | 23:08 | מאת:

יניב יקר קראתי את סיפורך המרגש ודמעה נקווה בעיני. כל הכבוד אני מורידה בפניך את הכובע. אין ספק שאין חכם כבעל ניסיון ומהמקום בו היית ובו אתה נמצא כיום תוכל לעזור להרבה לצאת משם. תבורך כי המציל נפש אחת מישראל כאילו הציל עולם ומלואו.