ילד בן 5 שעסוק באוכל בצורה מוגזמת

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

07/05/2012 | 14:12 | מאת: גלי

 שלום, בני בן 5, גבוה ושוקל כ-4 קילו מעל משקלו הרצוי. פעיל גופנית (חוג ספורט, חוג שחיה, אוהב את החוגים). אנחנו כבר כשנה במעקב של דיאטנית (המילה דיאטה לא מוזכרת בבית, הוא יודע שהולכים למישהי שמודדת את גובהו ובודקת האם אנחנו אוכלים בריא). אוהב מאוד לאכול, לטעום, לבשל ועסוק בכך. באמצע השבוע אוכל סדיר יחסית ובריא, אך באירועים בהם יש מזנון/פיקניק/מדורה, ויש אחת לשבועיים כאלה, הוא מתבלבל לגמרי, קשה להרחיקו משולחן הכיבוד ואוכל יתר על המידה (לדוגמא יכול לאכול 3-4 פרוסות עוגה אם לא נחדול אותו, בנוסף לארוחה). ההתמודדות עימו וההגבלות עליו קשות לנו. האם נוכל לקבל המלצות על טיפול לנושא (תרפיה באומנות וכו'?) או כל סיוע אחר? תודה רבה

09/05/2012 | 19:59 | מאת:

אני לא יודעת מה להמליץ אבל כן צריך לבדוק מדוע הוא אוכל בכמויות כאלה ומדוע ישנה התעסקות סביב האוכל. מומלץ להתייעץ עם הדיאטנית או עם רופא המשפחה.