אובדת עצות

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

03/04/2012 | 02:24 | מאת: שלי

שלום, אני בת 24, המשקל שלי הוא ?תקין? כך אומרים לי אולי מעט מעל הממוצע, אך אני לא מרוצה מהעלייה שלי במשקל בשנים האחרונות.... אני שונאת ומתעבת את הגוף שלי כל יום יותר ויותר... יש לי עבודה קבועה, בנוסף אני גם סטודנטית ומוצאת זמן להתנדב פעמיים בשבוע, ללכת למכון כושר שלוש פעמים בשבוע ולנהל חיי חברה, והכל איכשהו סובב סביב אוכל כל היום!! אני משתדלת להעסיק את עצמי כמה שיותר כי ברגע שאני מגיעה הביתה אני נתקפת בולמוסים והורסת כל מה שעבדתי עליו כל היום!! אני מנסה לאכול בריא ולא רואה שום שינוי במשקל שלי, לעתים אני מקיאה ואז נהיית רעבה שוב אז זה גם לא עוזר, חוץ מזה שאני שונאת להקיא.. מצבי הרוח שלי נשלטים באופן ישיר ע?י כמה הבטן שלי נפוחה היום, אני מחאה בתיעוב עצמי ואני רוב הזמן כועסת על עצמי על חוסר השליטה... מגיע למצבים שאני נמנעת מלצאת עם חברים או נמנעת משיחות חולין עם גברים בגלל שאני מרגיזה ענקית ולא רוצה שיסתכלו עלי בכלל... מה אפשר לעשות שעוד לא עשיתי??? נראה כאילו אני דואגת שכל הרובדים של חיי יתפקדו בצורה מושלמת ורק התחום הזה של הדימוי העצמי והמראה החיצוני הורס לי את הכל!!

07/04/2012 | 21:39 | מאת:

כל עוד תדאגי לכל הרבדים בחייך אך הדימוי העצמי שלך יהיה נמוך לא תהיי מרוצה מכלום נסי ללכת לטיפול ולעבוד על הנושא של הדימוי העצמי נסי להתמודד עם הפחדים והקשיים שעוצרים אותך ומהווים לך מחסום. זה לא תקין שהאוכל מנהל את כל חייך, אין ספק שאת בהפרעת אכילה. לכי לטיפול אל תזניחי את עצמך, מגיע לך חיים טובים יותר חיים בהם הדימוי העצמי שלך יהיה במקום הנכון, בהם תוכלי להנות באמת בדברים ובהם האוכל לא מנהל אותך. זו לא בושה לבקש עזרה ואת חייבת לעשות זאת בהקדם.

10/04/2012 | 01:14 | מאת: שלי

למי עליי לפנות? ואיזה טיפול יכול לשנות את מה שאני מרגישה ?