זקוקה לייעוץ - בדחיפות

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

02/04/2012 | 01:31 | מאת: אמא של....

אני אמא לבת 19 הסובלת מהפרעת אכילה. ביתי היא רקדנית יפה ומוצלחת אבל עם דימוי עצמי נמוך מאד. גובהה 1.70 והיא שוקלת 42 קג'. היינו אצל פסיכיאטרית (יותר ע"מ שביתי תשמע את האבחנה, כי אני לצערי כבר ידעתי) והיא עכשיו מבינה שהיא חייבת טיפול. למרות ההבנה היא לא רוצה ללכת לדיאטנית. היא מוכנה לטיפול פסיכולוגי בלבד. יש לי מס' שאלות:- האם להתעקש איתה? מה עדיף מטפלים או פסיכולוגים? האם אפשר לקבל המלצה על פסיכולוגים/מטפלים באיזור חולון, בת-ים, רשל"צ? תודה

07/04/2012 | 21:22 | מאת:

אמא יקרה בתך בבעיה ואת זה את כבר יודעת, בעיה שממנה סובלות הרבה בנות שרוקדות. יותר חשוב שתלך למטפל טוב מאשר לדיאטנית. ברגע שתלך למטפל טוב או פסיכולוג טוב שההתמחות שלו הפרעות אכילה וחשוב שזו תהיה ההתמחות שלו אין ספק שהיא תלמד לאהוב ולקבל את עצמה כמו שהיא ואז הדימוי העצמי שלה יעלה. היא תלמד גם להתמודד עם הבעיות והפחדים שמהם היא בורחת וברגע שתפתור אותם תהיה במקום הנכון, הדימוי העצמי יעלה ואז גם ההתעסקות באוכל וההרעבה ייעלמו. חשוב טיפול טוב וכמובן שתתחבר למטפל שלה שאם לא יהיה חיבור היא לא תשתף פעולה. לא מכירה מטפלים באזור שלכם רק באזור השרון.