הפרעת אכילה?

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

05/03/2012 | 20:29 | מאת: דנה מ.

שלום, אני חיילת ממש לפני שחרור. בתקופת השירות הצבאי איבדתי המון ממשקלי (כ-14 קג' בעודי כבר רזה) התחלתי בדיאטה, קלה ככל האפשר, לאחר שימוש בגלולות חדשות שגרמו לעליה קטנה. הפסקתי את הגלולות חזרתי למשקל שלי, אך לא הפסקתי לרדת, לא הצלחתי להפסיק עם דפוסי הדיאטה, לצערי עד היום אני מתנהגת כאילו אני בדיאטה. עם הזמן הגיעו ההערות והתגובות מהסביבה,החבר וכמובן המשפחה. איבדתי צלם אנוש. כבר זמן רב אני מנסה לעלות במשקל באמצעות דיאטנית קלינית ללא הצלחה. במקבל הכריחו אותי להיפגש עם קפ"סית בצבא ולא יעיפו אותי משם. וכן אני נפגשת איתה, אך עדיין כל כך תקועה. אני כל כך רוצה לחזור לעצמי, להנות מאוכל (הייתי אוכלת 4 פעמים בשבוע במסעדות, אין מסעדה או קינוח שלא אכלתי), להינות מהמשפחה שלי ומהעולם. רק הבחורה שעלתה בגלל הגלולות תקועה לי בראש. עם זאת אני עדיין מסרבת לקבל את הכותרת "הפרעת אכילה", איך לקשר נושא כ"כ קשה לבחורה מצליחה כמוני. אשמח לקבל עצות המלצות, כל דבר שיש ויכול לעזור לי לצאת קצת מהכלא. תודה מראש, על התמיכה וההקשבה...

12/03/2012 | 22:04 | מאת:

אין לי ברירה אלא להגיד לך שיש לך הפרעת אכילה. כל התעסקות עם אוכל וקלוריות מעבר לנורמל וכל מי שנותן לאוכל לנהל אותו יש לו הפרעת אכילה כך שאין מנוס. עליך לשאול את עצמך ממה את באמת בורחת? מהם הדברים שאת לא רוצה להתמודד או מפחדת להתמודד איתם? אין קשר בין אנורקסיה או כל הפרעת אכילה לבין בחורה מוצלחת. המחקרים והמציאות מראים שמרבית הנערות האנורקסיות חכמות ומוכשרות בטירוף וכמובן שלא לדבר על זה שמרביתן יפות כך שתמיד עולה השאלה מה היה להן באמת לחפש שם.

24/04/2012 | 14:10 | מאת: דניאלה

שלום דנה, אני תלמידה בתיכון ויש לי לעשות עבודת חקר על אנורקסיה ובולימיה, זהו נושא שמאוד מעניין אותי, הייתי רוצה לדעת אם את יכולה לפנות מעט מהזמן שלך על מנת להתראיין אצלי, הכל אנונימי כמובן ואני לא מתכוונות בשום אופן לחדור לפרטיותך בתודה מראש, דניאלה 0549771125 ליצירת קשר איתי