לא יודעת מה לעשות...

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

24/01/2012 | 11:50 | מאת: בת מודאגת

שלום,חיפשתי איפה אוכל למצוא פתרון לבעיה ואני מקווה שאולי פה מישהו יוכל לעזור לי.. אני בת 18 מתנדבת בשנת שירות וכרגע אני לא גרה בבית,מה שהופך אותי ליותר מודאגת.. אמא שלי עברה ניתוח לקיצור קיבה לפני 5 שנים בהתחלה נורא עודדנו ושמחנו בהצלחתה,אבל אם הזמן היא הדרדרה ולא ידעה מתי להפסיק והגיעה למצב שהיא שוקלת 40 קילו [הגובה שלה הוא 1.70]. היא הצליחה להשתקם אחרי עבודה של כמה חודשים אך לא הסכימה להוציא את הטבעת[של הניתוח]. היום כשאני רחוקה מהבית ונמצאת רק בקשר טלפוני אני דואגת שמה המצב שלה שוב מדרדר. היא כבר שנתיים אחרי ההשתקמות ואומנם היא שוקלת בסביבות ה56אבל עדיין התזונה שלה לא נכונה.מה שהיא אוכלת ביום בוודאות לא מספיק כדיי להחזיק את מערכות הגוף שלה,שתייה מתוקה וחמה וצלחת פירה מאבקה.תפריט לא הגיוני.אך זה מה שהטבעת מאפשרת להכניס לקיבה.. אני נורא דואגת לה ולא משנה כמה שיחות עשיתי איתה וכמה פעמים ניסיתי לשדל אותה לאכול דברים נכונים,זה לא עזר אף פעם. אשמח לדעת איך אוכל לגרום לאמא שלי להבין שהיא יכולה לחיות גם בלי הטבעת.. מקווה לקבל תשובה במהרה.תודה,שני.

28/01/2012 | 11:00 | מאת:

אין ספק שהטבעת כבר מזמן לא הבעייה העיקרית אלא הפרעת אכילה שאמך פתחה. אין ספק שפחדים ובעיות קשורים פה לעניין ולכן קצת יהיה קשה לשכנע אותה אלא אם כן היא תסכים ללכת לרופא או מטפל שיסביר לה את רמת הבעייה ואת הסיכון במה שהיא עושה. התייעצו עם רופא או מטפל כלשהו בעניין. צר לי שאני לא יכולה לעזור יותר.