בולימיה בגיל 50

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

26/01/2011 | 16:12 | מאת: דאגנית

שלום אורלי, כבר כמה שנים שאני צופה בדאגה על מצב של קרוב משפחה, בשנות החמישים, אב לילדים וסב לנכדים. אחרי כל ארוחה הוא פורש לשירותים ומוציא את תכולת השולחן. הוא לא מסתיר את העניין מהמשפחה, הם לא יכולים לשנות את התנהגותו ולפי מה שנאמר לי המצב נמשך שנים רבות מאוד. בשנים האחרונות התפתחה אצלו בעיה בבלוטת התריס, הוא ממשיך להתעסק במשקל, בדיאטה ובספורט, ואין לו כוונה לשנות את אורח חייו. אני רואה קשר בין הבעיות הבריאותיות להקאות החוזרות מדי יום. מה הצעתך בעניין? לי אין יכולת להטיף לו מוסר או לחנך אותו, אבל קשה לי לראות איך המשפחה לא עושה דבר, הרופאים מטפלים בו בשלל תרופות ובדיקות בלי לדעת על ההקאות והוא ממשיך כאילו זהו מצב נורמלי. תודה על העזרה.

02/02/2011 | 22:40 | מאת:

הפרעות אכילה יכולות להתפתח בכל גיל וכמו כן יכולות להממשך על גבי שנים אם לא ניתן להם טיפול נכון וטוב. הטפת מוסר לא תפתור את הבעיה וקצת בעייתי אם אדם בן 50 לא רוצה לעזור לעצמו אף אחד לא יכול לעזור לו ובטח לא בכפייה. אין לי ספק שההקאות באות ממצוקה מסוימת ולא התחילו סתם כך כמו כן עם השנים ההקאות הופכות להתמכרות כמו לכל דבר אחר. מפתיע אותי שגופו וליבו עדיין לא קרסו מההקאות אני מציעה אולי להציע לו לפנות לטיפול בשיחות כדי לשוחח על בעיות וקשיים מבלי להזכיר את ההפרעת אכילה וההקאות כי אז זה יעורר אנטי מוחלט. תנסי ותאמרי לו שזה לא בושה לקבל עזרה ולשוחח על הבעיות והקשיים עם איש מקצוע ושכולם עושים זאת אולי זה יעזור.