הפרעת אכילה לשעבר?

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

22/10/2010 | 22:39 | מאת: לילו

שלום, כל החיים שלי הייתי ילדה שמנמנה. כיום אני בת 20. לפני כשלוש שנים עשיתי דיאטה חריפה .. ירדתי 25 ק"ג בארבעה חודשים והייתי מכורה לספורט. הירידה הקיצונית במשקל גרמה לכמה אנשים להרים גבות..אבל אני הייתי כלכך מאושרת.. עד שהתגייסתי לצבא. הפסקתי להישקל, כי עם כל שקילה ראיתי שהמצב שלי הולך ומדרדר ואני חוזרת להשמין...אז אני לא יודעת כמה עליתי או כמה אני שוקלת כרגע ואני די מתכחשת לזה. בנוסף על זה, התגלתה אצלי בעיה רפואית קשה שמונעת ממני לעשות ספורט כלשהו.. אני במצב של חוסר אונים. אני עליתי כבר שתי מידות במכנסיים אז אני משערת מהו גודל האסון של העלייה שלי במשקל.. פעם הייתי מוצאת את האוכל מנחם ולא הייתה לי תחושת שובע. היום אני בקושי אוכלת..אני שבעה מהר מאד..אני מנסה לשמור על אורך חיים בריא ושומרת על התזונה שלי מכל משמר...לא בצורה קיצונית כמו פעם. מרבה לאכול ירקות מאודים, אורז לבן...פחות מתוקים והמון מים. למרות זאת אני לא רואה שום שינוי. המצב מתסכל אותי ואני מרגישה שהדיאטה שעשיתי לפני שלוש שנים, היא הדרך היחידה.... אני בחיים לא אקבל את עצמי כמו שאני.. אין לי שום דרך אחרת לרדת במשקל חוץ מלהמעיט באוכל.. כי ספורט אני לא יכולה לעשות... אני באמת לא יודעת למי לפנות או איך להמשיך כדי להצליח במטרה שלי... אני לא מפסיקה להסתכל על תמונות שלי מפעם כשהייתי רזה אחרי הדיאטה. אני חושבת שהגעתי למצב של תת משקל.. אני מנסה תמיד לחזור לדרך הישר ולנסות דיאטות רגילות. אבל שומדבר לא מצליח...

23/10/2010 | 20:48 | מאת:

אני מבינה שאת מוטרדת ביותר מכך שאת מעלה במשקל ולא מורידה אני מציעה שתלכי לרופא משפחה שיבדוק את חילוף החומרים בגוף ולמה באמת את מעלה כל הזמן במשקל למרות שאת אוכלת תקין. אני בטוחה שאפשר איכשהו למצוא לזה פתרון אולי ללכת לאנדוקרינולוג שיבדוק פעילות של בלוטות ייתכן וגם לזה יש השפעה. אל תחזרי למה שעשית פעם הרי את יודעת כמוני שזה לא טוב ולא תקין ועלול להוסיף חטא על פשע ולעשות עוד נזקים לגוף. האם הבעיה הרפואית שנוצרה אצלך ייתכן ויש לה קשר לזה שבעבר לא אכלת ושיבשת את תקינות המערכות בגוף? הגוף שלנו בסופו של דבר זו מערכת חכמה מאוד שזוכרת כל נזק וכל דבר שנעשה לו ואי אפשר להתחכם איתו.