עזרה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

07/09/2010 | 15:58 | מאת: חסוי

שלום, אני חולת אנורקסיה כ 4 שנים לאחר אשפוזים רבים ואשפוז אחד במחלקה הסגורה בתה"ש לפני שנה. עתה ירדתי הכל ואני הולכת לדיאטנית שהייתה לי במחלקה בתה"ש ע"פ בקשתי. הבעיה היא שאני רוצה לצאת מהמחלה אך מפחדת, אני צמה כארבעה ימים ויומיים-שלושה לפני שקילה נתקפת בפחד ואוכלת כמו מטורפת. אני יודעת שזה מאוד לא בריא וזה אפילו יוצא שאני אוכלת יותר. אני כל כך רוצה לאכול נורמלי את כל התפריט בלי לצום ואז להעמיס על עצמי- יוצא שאני לא נהנית במשך השבוע בשני המצבים: לא ההרעבה ולא ההעמסה. המחשבה העומדת מאחורי זה היא שאם אוכל הרבה לפני שקילה העלייה לא תהיה אמיתת, אלא מהצטברות נוזלים, ואז כשאשוב הביתה הכל ירד- אכן שאני שבה הבייתה כל החצי קילו מתוך מה שעליתי יורד ויוצא ששבוע לאחר מכן עליי לעלות את החצי שירד ועוד חצי קילו אמיתי- אני יודעת שזו מחשבה מוטעית כי הרי לא ניתן לעלות את כל המשקל רק מנוזלים. בכל זאת אני צריכה תמיכה ושמישהו יסביר לי עד כמה המחשבה שלי לא נכונה. אשמח לקבל עזרה בדחיפות כיוון שאני רוצה כבר לצאת מהמחלה הנוראית הזו, אך יחד עם זאת מפחדת. תודה רבה.

08/09/2010 | 19:19 | מאת:

ילדה יקרה ברור לי שאת נמצאת בבלאגן נוראי ובכאוס עמוק. אני חושבת שאת חייבת לקבל עזרה מקצועית דחופה. את צריכה להיות הכיכנה עם עצמך אם באמת את רוצה לצאת מהמקום הזה שנקרא הפרעת אכילה ואם כן ואת רוצה לעשות שינוי את חייבת לקבל טיפול ממישהו שמבין בנושא והכוונה בעיקר לטיפול בשיחות. את חייבת לטפל בשורש הבעיה ולטפל בפחדים ובקשיים וללמוד להסתכל להם בעיניים ולהתמודד איתם ולא לברוח מהם כי כמה שתברחי יותר הם לא ייעלמו. אני יכולה להמליץ לך על נורית שהיתה בעצמה חולה וכבר מטפלת 15 שנה בהפרעות אכילה ומוציאה הרבה בנים ובנות מהמחלה בכל חתך הגילאים. נורית טיפלה בבתי ואני יכולה להמליץ עליה בחום. ועוד משהו האשפוז במחלקות הוא רק לצורך עלייה במשקל אבל תכלס הם לא באמת מטפלים בשורש הבעיה, פרק הזמן של האשפוז לא תמיד מאפשר לטפל לגמרי בנפש ולכן מה שקורה שבנות מגיעות למשקל ייעד ומשתחררות אבל הם לא באמת בריאות נפשית אלא רק בריאות פיסית מבחינת המשקל והרי כולנו יודעים שהבעיה בהפרעת האכילה היא בעיקר הנפש הדימוי העצמי ודימוי הגוף הנמוך והבריחה מהתמודדות עם פחדים ובעיות ולכן צריך טיפול הרבה מעבר לאשפוז. לכי חמודה קבלי טיפול וצאי אחת ולתמיד מהמחלה אבל דעי דבר אחד נדרש שיתוף פעולה מלא שלך ורצון כנה לשינוי שכן ללא זה לא תצאי מהמחלה באמת.