ילדתי סובלת מבולימיה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

09/07/2010 | 23:32 | מאת: רונית

בתי בת 22 סובלת מבולימיה זאת תקופה ארוכה של כמעט 7 שנים לא טיפלה בשום מקום הכירה בחור שהציע לה נישואים ולא יודע על מצבה הבריאותי,ביקשנו ממנה לספר לו והיא ענתה שזאת בחירה שלה אם לספר או לא,אני ובעלי חסרי אונים לא מוכנים לזה שהיא תתחתן איתו בלי לדעת כלום על מצבה הבריאותי,בעיננו זאת בגידה,אבקש את עזרתך בנושא איך עלינו לנהוג ואיך לספר לו זאת בלי לפגוע בשום צד אודה לך מו\אוד אם תעני לי בהקדם ודחוף

10/07/2010 | 12:10 | מאת:

רונית יקרה אני מבינה לליבך ולדילמה הקשה בה את נמצאת. הבת שלך צריכה להבין שבמוקדם או במאוחר השקר יתגלה כי לשקר אין רגליים וכשאת חיה עם בן אדם עוד יותר קשה להסתיר דברים כי באיזה שהוא שלב זה יבוא לה כמו בומרנג לפרצוף ואז כשזה יתגלה זה עלול ליצור המון המון כעסים וליצור בעיה במערכת היחסים. אם את שואלת אותי אני בכל זאת הייתי מציעה לך לנסות ולדבר איתה ולשכנע אותה שחשוב שהוא יידע. כי בעל הוא גם חבר ושותף לחיים ושותף להכל ואחר כך יהיה הריון והיא מסכנת עוד גורם והכל עלול להתגלות. אם היא לא תסכים אני לא כל כך יודעת מה להגיד לך כי זו התלבטות לא קלה שלכם כהורים, כי היא עלולה לכעוס ולא לדבר איתכם ואולי אפילו להתנתק או שמן הצד השני אולי היא תגיד תודה הורדתם לי אבן שישבה לי על הלב. אני לא ממש מכירה את הבחור ולא יודעת איזה טיפוס הוא ואיך הוא עלול לקבל דברים. זה לא פשוט להכנס למערכת נישואים כזו ולחיות עם מישהי ששחולה בבולמיה וזה לא פשוט, הקשר ביניהם צריך להיות מאוד חזק ויציב כדי לשרוד ולכן הייתי מציעה לכם שוב לנסות לשכנע את הבת ברוגע שזה לטובתה ואם היא לא תסכים לחשוב טוב טוב מה אתם עושים הלאה ולקחת בחשבון את כל ההשלכות שיכולות להיות לעניין אם תספרו או מהצד השני את כל ההשלכות שיהיו אם לא תספרו והשקר יתגלה, וכן הוא יתגלה במוקדם או במאוחר. אני יודעת שהתשובה שלי היא לא חד משמעית אבל זה לא פשוט להיות במקומכם ואני לא יודעת מה אני הייתי עושה במקרה הזה, סביר להניח שהייתי מתבלטת ומתחבטת המון בנושא ואולי הייתי לוקחת את הסיכון כי מדובר במחלה לא פשוטה ובנישואין, זה לא עוד סתם יחסים אלא בהתחייבות לחיות עם מישהו שהוא שותף לחיים ולכל דבר ולא כל אחד בנוי להכנס לתוך מערכת כה סבוכה ולהתמודד עם מחלה לא קלה כמו בולימיה. מאחלת לך המון כוחות שיהיו לכם ושולחת המון המון חיזוקים וחיבוקים. אם את רוצה לדבר ולהתייעץ את יכולה להתקשר אלי 052-3387519 אשמח להיות כתף תומכת בכל עת.

10/07/2010 | 12:51 | מאת: רונית

תודה על תשובתך המהירה מקווה שהייעוץ שלך יעזור לנו תודה מקרב לב. רציתי לדעת אם את מטפלת בבנות כאילו או שאת יכולה להפנות אותנו לרופא מומחה בנושא,אני חושבת שבגלל שהוא הציע לה נשואים אולי היא תהיה מוכנה לטפל בעצמה לפעמים היא אומרת לנו שנמאס לה מהמצב שבו היא נמצאת (נראה לי שהיא פוחדת מהתוצאות כי היינו כמה פעמים בתל השומר במרפאה להפרעות אכילה והיא נמצאת בתת משקל ואמרו לנו לידה שהיא צריכה אשפוז )והיא לא הייתה מוכנה לשמוע