לא יודעת אם זו באמת בעיה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

02/11/2009 | 19:38 | מאת: שירן

שלום אני בת 24 ואני מזה כ5 שנים יש לי הרגשה שאני שמנה או שאני מלאה אני מטר 65 ולרוב המשקל שלי הוא 48 אבל היום העלאתי במשקל ואני שוקלת 51 ואני ממש מרגישה שמנה. שקלתי בעבר 42 וזה כי לא אכלתי כמעט כלום, אכלתי רק אוכל שיוצא מהר החוצה. לאחר מכן התחלתי עם ההקאות שהייתה נראת לי שיטה די טובה וגם שאני שולטת עלייה ושאני עדיין יכולה להיות רזה ולהינות מהאוכל אבל בחודשיים האחרונים יש לי בעיה עם העיכול של האוכל האוכל כבר לא כל כך מתעכל ואני מסתובבת עם הרגשה של בחילה כל היום אז הפסקתי להקיא ולאכול ואני רק השמנתי מזה....ההיתי גם די מכורה לספורט לפני כשנה בקיצור כולם אומרים שאני רזה אבל אני מרגישה שמנה ובייחוד עכשיו שאכן השמנתי והגעתי למשקל של 51 משהו שמבחינתי זה הדבר הכי נורא שיש.... האם אני בולימית האם באמת יש לי בעיה כי אני די שולטת בכל זה אני מחליטה מתי להקיא ומתי לא זה לא צורך בלתי נשלט.... ואם זו בעיה מה אני עושה עם זה כי ברגע שירצו לעזור לי אני אצטרך להפסיק להקיא או לשמור על עצמי ואני אהיה שמנה ואין מצב שאני אסכים לזה ... בבקשה מה עליי לעשות???

08/11/2009 | 13:00 | מאת:

שירן יקירתי הכתובת פשוט על הקיר. כל ההתעסקות שלך עם הקלוריות והמשקל, התקופה שלא אכלת כמעט כלום ואחר כך ההקאות מעידות שמשהו לא בסדר וצריך לקבל טיפול. אם תלכי למטפלת בשיחות היא לא תכריח אותך לאכול היא עובדת על הקטע הנפשי. כולנו כבר יודעים שבאנורקסיה ובבולמיה הבעיה היא הנפש ולא המשקל. המשקל הוא רק התוצאה הסופית ולכן את חייבת ללכת למטפל/ת שיגיע איתך לשורשם של הבעיות והפחדים ויעזור לך ויתן לך כלים להתמודד מבלי שתצטרכי לבזבז כל כך הרבה אנרגיות כל יום יום וכל שעה בלספור קלוריות כמובן ילמד אותך לאהוב ולקבל את עצמך מחדש. עשי זאת מהר. נהדמה לך שאת בשליטה מהר מאוד זה הופך להתמכרות והשליטה כבר לא בידיים שלך. לכי קבלי עזרה זה לא בושה.