פריקת ירך גיל שנה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

01/07/2014 | 23:29 | מאת: לי

שלום בתי אובחנה עם פריקת ירך בגיל 3 חודשיים והייתה עם רצועות פאבליק עד גיל חצי שנה. לאחר גמילה מהרצועות נאמר לנו לשוב בגיל 9 חודשים לביקורת. בביקורת הכול היה תקין ונדרשנו לבצע צילום רנטגן בגיל שנה ולחזור לביקורת. היום ביצענו את הצילום ועל גביו הייתה הערה: שינויים דיספלסטיים דו"צ יותר בשמאל המשך מעקב אצל אורתופד.השאלה שלי מה הכוונה בממצא? יש לנו תור רק בעוד שבוע ואני חוששת שאני אשתגע. האם תוך 3 חודשים יכולה להיות הרעה? אם כן וזה אכן חמור ניתוח בגיל הזה זו האופציה היחידה? תודה רבה!!!!

איני יכול לענות לך בצורה טובה מבלי לראות את הצילום והילדה, זה לא דחוף מאוד אך עליה להיבדק ע"י אורתופד ילדים, הממצא אומר שיתכן וקיימת בעיה ויתכן שלא, מבחינת טיפול איני יודע להגיד לך בלי לראות אך לא מחייב ניתוח בשלב זה בכל מקרה, בהצלחה

02/07/2014 | 14:34 | מאת: לי

תודה רבה על התשובה המהירה. השאלה האם אתה ממליץ לי לחכות שבוע לרופא שאצלו אנחנו במעקב או לגשת באופן פרטי במיידי לאורתופד? האם הזמן משחק לרעתנו מאחר והיא כבר בת שנה?

שבוע לא משנה כלום, הטיפול חייב להתבצע ע"י אורתופד ילדים וכמובן שאפשר לקבל חוות דעת נוספת לאחר מכן

מנהל פורום אורתופדיית ילדים