נקע חמור / פגיעה ברצועות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

22/06/2014 | 18:25 | מאת: לילך

הבן שלי בן 12 פצע את הקרסול לפני כשבועיים. במיון נקבע שאין שבר ושמו סד גבס (הרגל היתה מאוד נפוחה וכואבת). לאחר שבוע ביקורת אורטופד וצילומים חוזרים אישרו שאין שבר, אך הרגל עדיין נפוחה מאוד, כואבת ומלאת שטפי דם מעל ומתחת לעצם הצד. הרופא גיבס את הרגל במגף מלא. נאמר לנו שייתכן שזה קרע ברצועות חלקי או מלא. האם אין דרך לבדוק מצב הרצועות? האם באמת מגף גבס זה טיפול מומלץ לקרע ברצועות? מה המשך תהליך ההחלמה הצפוי? הילד ממש אומלל בגלל הגבס בהתחשב בעונה ובאירועים החברתיים של סוף השנה...

הטיפול הוא נכון אך יתכן וניתן להמירו בגבס קל או במייצב קרסול הניתן להסרה, תלוי בבדיקת הקרסול

23/06/2014 | 22:11 | מאת: לילך

תודה על התגובה המהירה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים