נקע פעוט בן שנה וחצי

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

06/05/2014 | 11:45 | מאת: יעל א

שלום, בני בן השנה וחצי שהחל ללכת לפני חודש וחצי מעד ונפל לפני שבוע ונחבל בכף הרגל. צילום הרנטגן יצא תקין אך מאז לא מוכן או לא יכול לעמוד וללכת. אורתופד חושב שמדובר בנקע וביקש לתת זמן. בימים האחרונים בני מצליח להעמד על הרגל כשהוא נאחז במשהו אך לא לבד וגם לא עושה צעדים. לא יודעת אם מתוך כאב או מתוך פחד או טראומה...אם מדובר בנקע? תוך כמה זמן אמור להתאחות? האם לנסות ללמד אותו ללכת שוב? לתת לונאת הזמן? אני ממש מודאגת שיש לו טראומה והוא פשוט לא רוצה לעמוד בכוחות עצמו או לעשות צעדים.

סביר להניח שבר קטן, הכל יהיה בסדר פשוט סבלנות של עןד שבועיים-שלוש

מנהל פורום אורתופדיית ילדים