אולטראסונד פרקי יריכיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

23/03/2014 | 13:16 | מאת: מיטל

שלום, בגיל 3 חודשים עשיתי לבתי את האולטראסאונד ולהלן התוצאות: צד ימין- מבנה גג גרמי:טוב, בלט גרמי עליון: זוויתי ומהנה גג סחוסי:צר.תקין. צד שמאל- מבנה גג גרמי:מספק, בלט גרמי עליון: עגול ומבנה גג סחוסי:מפושק.דיספלזיה אצטבולרית בינונית. היום (23/03)הלכתי לאורטופד ולדבריו: ראש מרכזי. תנועה טובה. גב ללא סטייה. כתם מונגולי. פשוק מוגבל משמאל. גליאצי חיובי עם אגן אלכסוני. ברלו ואורתולני לא הפקתי. כפות רגליים ישרות.2B US משמאל. נתחיל טיפול בכרית ספוג 20 ס"מ. מס' שאלות בבקשה: מה מידת החומרה של הדבר? האם זה הטיפול הנכון? האם זה מסתדר לגמרי? מה משמעות הדבר?האם הדבר לא משפיע על ההתפתחות ובכלל בעתיד? והאם יש צורך בתרגילים כלשהם או פיזותרפיה? לתשובתך המסורה אודה, מיטל

דרגה קלה יחסית, זהו אחד הטיפולים האפשריים אם כי בגילה עדיף לדעתי רצועות פבליק, בד"כ זה מסתדר לגמרי ואז אין השפעה בעתיד אם דרוש מעקב, אי צורך בתרגילים או פיזיותרפיה

25/03/2014 | 22:27 | מאת: מיטל

ראשית כל תודה רבה על התשובה המהירה והמרגיעה, הייתי בלחץ ממש! שנית בנוגע לכרית ספוג נאמר לי ע"י האורטופד שיש צורך ב- רוחב של 20 ס"מ וכאשר פניתי לחנויות אורטופדיות בחלק נאמר לי שיש להם רוחב של 20 ושאני פשוט אבוא לקחת ואילו באחת החנויות אמרו לי להגיע עם הילדה על מנת להכין לה בדיוק לפי הגובה/אורך שלה ובהתאם לכך יתאימו לה את הכרית והרצועות? אני כבר לא יודעת מה לעשות? לתשובתך אודה, מיטל ושוב תודה רבה ענקית

מנהל פורום אורתופדיית ילדים