נקעים חוזרים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

19/04/2001 | 19:51 | מאת: בוקי

שלום רב לצות הפורום. אני בחור בן 17 בריא למעט בעיה של נקעים חוזרים בקרסול רגל ימין מזה שנה. מה האופציות העומדות לטיפול בבעיה - היא הולכת ומחריפה. תודה מראש.

19/04/2001 | 22:52 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום בוקי לא סיפרת כיצד החלו הנקעים ומה נעשה עד כה. אם הנקע הראשון היה כתוצאה מ"סיבוב" הקרסול באופן חריף או מנפילה לדוגמא, הרי שייתכן שקרעת את הגידים או את הרצועות המייצבות את הקרסול. במקרה כזה, הטיפול הנחוץ בשלב ראשון (גם אם הסימפטומים החלו לפני שנה) הינו פיזיותרפיה לחיזוק השרירים והרצועות, שיפור היציבה ולעיתים גבס או סדים. רק לאחר כשלון טיפול שמרני יש טעם לשקול טיפול ניתוחי כגון שיחזור של הרצועות. חשוב לזכור שקיימות סיבות נוספות לנקעים חוזרים של הקרסול כגון חיבור לא תקין בין עצמות מסויימות בכף הרגל. במקרים אלו פיזיותרפיה הינה פחות יעילה והטיפול הינו ניתוחי. במסגרת הבירור יש לבצע בדיקה גופנית יסודית ולרוב גם צילומי רנטגן של הקרסול וכף הרגל. בברכה, ד"ר רון למדן.

20/04/2001 | 19:02 | מאת: בוקי

המון תודה על התשובה המהירה והיפה. אפעל לפי המלצותך. בוקי.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים