עקמת אצל בן 12

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

17/10/2013 | 15:04 | מאת: תומר

שלום. בני בן 12. לפני שנתיים (גיל 10) עקב שיכמה בולטת מעט יותר מהשניה, אובחן ע"י אורטופד: "אי סימטריה גבית מותנית, בצילום: 11 מעלות." הומלץ ביקורת +צילום לאחר שנה. (ההמלצות לא מומשו עקב המלצת רופא הילדים להמנע מקרינה מיותרת במידה והדבר אינו מפריע) לאחרונה החל לרוץ ריצות ארוכות במסגרת שיעורי ספורט (1000 מ' ו 2000 מ') הוא מתלונן כי באמצע או סוף הריצה סובל מכאבים בצידי הגב,(בערך בגובה המותן).קרוב יותר לעמוד השדרה מאשר למותן. היום לראשונה כשעתיים לאחר אימון שחיה(מתאמן בשחיה כשנתיים וחצי) התלונן שוב על כאבים באותו אזור.( באימון שחה גב בסגנון פרפר).בעבר לא התלונן על כאבים אלו לאחר אימוני שחיה. הכאבים חולפים כעבור לכל היותר מספר שעות(לעיתים פחות) האם הדבר קשור לעקמת? האם עלול להחמיר? מה ניתן לעשות כדי לשפר את המצב? חוששת מאד מהתערבות ניתוחית.

קודם כל אין קשר בין הכאב לעקמת, הוא צריך להיבדק אצל אורתופד ילדים לשלילת העקמת ובשאלה של צורך בצילום (לא תמיד צריך תלוי בממצאים) וגם לבדוק את מקור הכאב, נראה לי כי המרחק לניתוח הוא רב

מנהל פורום אורתופדיית ילדים