ילד בן שבע שבר ברדיוס הדיסטלי

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

11/07/2013 | 08:44 | מאת: דניאלה

שלום רב, בני בן ה-7 נפל בגן שעשועים ועצר את הנפילה עם שתי ידיו, ביום הראשון התלונן על מעט כאבים שהתגברו לאחר יומיים. לקחתי אותו למוקד חרום שם התבצע צילום שהראה בבירור שבר ברדיוס הדיסטלי ללא תזוזה (ניתן לראות בברור את שני חלקי העצם עם מרווח של מילימטר וחצי ביניהם ללא כל תזוזה. הרופא במוקד גיבס את ידו בגבס גלילי, אמר לבוא לביקורת לאחר 10-14 ימים ולהסיר את הגבס לאחר 3 שבועות. לאחר שבוע ראיתי שהגבס רופף, אתמול לקחתי אותו שוב למוקד, רופא טראומטולוג שבדק אמר שהגבס לא הושם בצורה טוב, ניתן היה להסיר את הגבס ללא חיתוך. היד נבדקה: רגישות מינמלית ללא הגבלה משמעותית בטווח, ללא חסר נוירווסקולרי. הרופא שם לו סד גבס עם תחבושת אלסטית ואמר שאין צורך לבוא לביקורת או לצילום, פשוט להוריד את הסד בבית לאחר 4 ימים. אני מודאגת, האם זה אחראי להוריד בבית ללא צילום חוזר, האם יתכן ששבר ברור יתאחה לאחר תקופה כה קצרה (אם נסיר עוד 4 ימים מדובר בפחות משבועיים). תודה רבה על חוות דעתך

מבחינת הצילום זה לא חוסב עם אכן זהו שבר ללא תזוזה (איני יכול לענות על כך מבלי לראות אותו) לגבי משך הזמן זה אכן מוקדם מדי ורצוי להשלים 3-4 שבועות ממועד השבר.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים