סיבוך לאחר טיפול בפריקה באמצעות גבס ספייקה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

02/06/2013 | 19:26 | מאת: הדס

haשלום רב! ביתי כעת בת שנה ושלושה חודשים.בגיל 4 חודשים עברה טנוטומיה של אדדקטור כולל שלושה חודשים בגבס ספייקה.היתה לה בפרק ירך שמאל דרגה 4.כעת,בביקורת האחרונה הרופא אמר שיש נסיגה(הוא הוסיף ואמר שבדרגה זאת ב50% מהמקרים יש נסיגה)ולמעשה עצם הירך מסובבת,ויש לבצע בגיל 18 חודשים דרוטציה של ירך שמאל ואוסטאוטוציה של האגן וגבס למשך חודשיים. שאלתי היא:האם זאת האפשרות היחידה לפתרון?איך לאחר ניתוח וטיפול בגבס העצם יכולה פתאום להסתובב? תודה מראש!

צריך לראות את המקרה קשה לי מאוד לענות לך מבלי לראות ולבדוק, בכל אופן ככל הנראה אכן אין מנוס מהניתוח המתואר, בד"כ מקובל לעשותו בין גיל שנה וחצי לשנתיים והגבס הוא ל 6 שבועות, בהצלחה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים