שבר בעצם הבריח

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

28/05/2013 | 00:33 | מאת: רותי

שלום ד"ר ביתי בת ה 7 נפלה ושברה לפני כשלושה שבועות את עצם הבריח. היינו בביקרת ולפי הצילום העצם עדין לא התחברה ורואים שהיא אינה מאוזנת אלא השברים מקבילים אחד לשני.נאמר לי שכך העצם תתאחה ולא כדאי לנתח. בעיקרון היא מזיזה את היד בחופשיות נכון להיום עם טיפה מגבלה שאני מניחה שעם הזמן המצב ישתפר. שאלתי היא כמה זמן עד שעצם תתחבר לגמרי והאם יש מה לעשות כדי שהעצם תתחבר כמו שצריך, האם מומלץ על ניתוח.????

לא לעשות כלום וגם לא צילומים נוספים, רק מעקב אצל אורתופד ילדים, בעוד שבועיים זה יהיה זיכרון רחוק ובעתיד לא יהיה לזה כל זכר

מנהל פורום אורתופדיית ילדים