אינדיקציות לשיפור בדיספלזיה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

26/05/2013 | 09:24 | מאת: נעמה

שלום לביתי בת ה-4.5 חודשים גילו לפני חודש דיספלזיה בדרגה 2B ברגל שמאל עם AI 35 מעלות. יצוין כי הפיסוק של הרגליים היה כ-40 מעלות בלבד. התחלנו טיפול ברצועות פבליק 23 שעות ביממה. כתוצאה מכך הפיסוק שלה ממש השתפר. שאלתי היא האם זוהי אינדיקציה לשיפור במיקום מפרק הירך ולכך שהיא בדרך הנכונה או שאין לכך משמעות. בנוסף אשמח לדעת מהו הזמן הסביר שתינוקות בגיל ובדרגה שלה מטופלים עד לתיקון המפרק וכן האם יש סיכוי שבביקורת הקרובה (בעוד כשבוע) ימשיכו איתה בפבליק או שבוודאות יעבירו אותנו לסד ג'ורדן (מברזל) כיוון שהיא תהיה כבר כמעט בת חצי שנה. תודה רבה.

איני יכול לענות מבלי לבדוק את התינוקת אך נשמע מעט מוזר, בסך הכל זוהי דרגה נמוכה יחסית כך שהמפרק לא מחוץ למקומו, לפי שאלתך אני רואה כי היא צולמה גם מיותר לדעתי אם דרגת us כזו ולגילה, אני בדרך! כלל הטיפול הוא 6-8 שבועות, בהצלחה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים