שבר בכף הרגל - בן שנתיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

08/05/2013 | 19:55 | מאת: מיכל

שלום דר זינגר, בני בן שנתיים ו-3 חודשים ושבר את כף הרגל (MT1). בבי"ח ראה אותו אורטופד ילדים ואמר שיש שבר אך אין הצדקה רפואית לגבס. כרגע הילד אינו מגובס אלא חבוש בחבישה רכה והוא הולך, או יותר נכון צולע, על הרגל השבורה. האם יכול להגרם לו נזק במצב כזה? האם היית ממליץ על גבס קל? אם כן, היכן עושים זאת?האם ניתן להוריד את הגבס הקל למשך הלילה? היום אנחנו מורידים את החבישה מדי לילה-האם זה מומלץ? תודה

אין נזק ואין צורך בגבס, פשוט לתת לו ללכת כרצונו וסבלנות שבועיים-שלושה , הכל יהיה בסדר רק להימנע מג'ימבורי וכדומה בחודש הקרוב

מנהל פורום אורתופדיית ילדים