האם נדרשת בדיקת אורטופד?

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

01/05/2013 | 17:00 | מאת: ליהי

שלום רב, תינוקת שמגיל 3 חודשים נמצאת במעקב אצל רופא התפתחותי עכב איחור בהתפתחות[בהרמת ראש]והיפוטוניה שמתבטאת בחגורת הכתפיים והגב.בבדיקות גנטיות אובחנה עם תסמונת ע"ש ג'וברט. כיום בגיל 12 ח' היא שוכבת על הבטן תוך הרמת הראש גבוה.כשמושיבים אותה בעגלה היא יושבת זמן קצר ולאחריו נוטה לצד, עדיין לא מתיישבת בעצמה,לא זוחלת, אולם החלה לנוע סביב עצמה בציר[כשמגרים אותה עם צעצועים]. היא מקבלת פיזיוטרפיה במכון להתפתחות הילד פעמיים בשבוע ופעם נוספת אימון בפלדנקרייז שאלתי: האם ניתן להיעזר בכרית או אביזר אורטופדי כלשהו שיתמוך בה בזמן ישיבה? אם כן- היכן רוכשים אביזר כגון זה? ושאלה עיקרית: האם יש צורך בטיפול אצל אורטופד לצורך חיזוק/עידוד התפתחות מוטורית כגון: ישיבה, זחילה, עמידה והליכה??? מה עוד אנו יכולים לעשות ע"מ לקדם את הילדה שבגיל שנה עדיין לא יושבת לא עומדת ולא זוחלת. תודה מקרב לב ליהי.

נשמע שמעט איטי אך מתקדם יפה, אפשר לרכוש כרית בחנות אורתופדית או חנות לדברי תינוקות אך זה לא הכרחי אפשר גם כרית רגילה, רצוי מעקב אורתופדי, ככל הנראה אין צורך בטיפול נוסף למה שכבר יש

05/05/2013 | 13:05 | מאת: ליהי

מנהל פורום אורתופדיית ילדים