כתפיים שמוטות וצוואר משוך קדימה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

22/04/2013 | 14:45 | מאת: אסי

שלום, בתי בת 11.5 הולכת כבר הרבה זמן עם כתפיים שמוטות שיוצר מראה של צוואר בולט קדימה. לקחתי אותה לאורטופד שאמר שרין לה בעיה בגב אלא ב'ראש' - הכוונה לבעיה התנהגותית ככל הנראה עקב התפתחות. כמה שאלות ברשותך: 1. הילדה החלה לפני מספר חודשים לשחק כדורסל פעמים בשבוע (שעה וחצי כל שיעור) האם זה יכול לעזור או להחמיר או שאין לזה השפעה? 2. ראייתי שיש חגורה אורטופדית שנקראת 'מיישר כתפיים' האם יוכל לעזור? תודה

אין בעיה עם כדורסל, בד"כ כל האביזרים הללו לא נחוצים ורק מציקים אך שאל את האורתופד המטפל

23/04/2013 | 12:23 | מאת: יפעת לוי

שלום אסי,אם בעיית היציבה אכן נובעת מ"בעיה בראש" ולא ממבנה גוף אז הפתרון פשוט מאוד. יש לפנות למומחה לטיפוח יציבה שיסביר מהי יציבה נכונה. בגוף נוצרת שרשרת תנועה שמתחילה מהאגן. מנח לא נכון באגן ישפיע על הגב התחתון שישפיע על הגב העליון(כתפיים שמוטות)שישפיע על הצוואר(צוואר משוך קדימה). בעזרת מודעות ליציבה ומספר תרגילים פשוטים ניתן לשפר את היציבה. כדורסל לא יכול לדעתי להחמיר. דווקא בישיבה הגב נוטה להיות כפוף יותר. לכל שאלה אחרת אשמח לענות . יפעת

מנהל פורום אורתופדיית ילדים