פיזיוטרפיה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

19/04/2001 | 11:41 | מאת: חגית

שלום רב, ברצוני לשאול שאלה יש לי ילדה בת שנה שעדיין לא זוחלת ולא עומדת הרופאים ממליצים לעשות פיזיוטרפיה הילדה מסרבת בכל תוקף לשתף פעולה גם אם אנחנו ההורים בבית מנסים לעשות לה פיזיוטרפיה. מה עושים? דבר נוסף הילדה סובלת ממחלת עור הנקראת סבוריו או אפילו יותר חמור אני לא זוכרת איך זה נקרא? האם יש לזה טיפול?

19/04/2001 | 22:54 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום חגית, משאלתך אני מבין שהילדה כבר נבדקה על ידי רופאים והוחלט שנחוץ טיפול פיזיותרפי. בגיל זה הטיפול הפיזיותרפי ברובו נועד לשפר טווחי תנועה של המפרקים השונים באם קיימת הגבלה, ורק בהמשך יבואו חיזוק השרירים ותירגול ישיבה, זחילה ועמידה. בשלב הראשון, העבודה על טווחי התנועה איננה אמורה לגרום כל אי נעימות ולרוב יכולה להתבצע כמעט כמו משחק עם התינוק. כך התינוק יכול להתרגל לעבודה עם הפיזיותרפיסט ובהמשך להסכים לביצוע מטלות יותר מורכבות. כדאי לקבל הדרכה מפיזיותרפיסט המורגל בעבודה עם ילדים ותינוקות בכדי להקל עליכם. בהצלחה! ד"ר רון למדן.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים