אחרי טיפול ברצועות פבליק

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

31/03/2013 | 15:48 | מאת: ענה

שלום רב! בתנו התינוקת אובחנה כסובלת מדיספלזיה בדרגת C2 ברגל אחת וטופלה במשך מספר שבועות ברצועות פבליק. לפני כשבועיים הסתיים הטיפול והרצועות הוסרו (אחרי חודש של "גמילה" - שהייה עם ובלי רצועות לסירוגין במשך מספר שעות ביום). על-פי בדיקת אולטרסאונד, הרופא האורתופד המטפל אמר כי המפרק נסגר באופן תקין ואין הבדל כעת בין שתי הרלגיים. לאחרונה, מאז הסרה של הרצועות הבחנו במספר תופעות שמדאיגות אותנו: א. התינוקת אינה מיישרת את הרגליים (למעט תוך כדי פיהוק) ושוהה רוב הזמן עם רגליים כפופות בברכיים ובפיסוק, כפי שהייתה ברצועות ב. ברגל שבה הייתה דיספלזיה היא עדיין אינה מגיעה לפיסוק מלא והפיסוק אינו סימטרי (לעומת הצד הבריא), הכפלים אינם סימטריים. ג. כאשר התינוקת שוכבת על הגב ורגליה פסוקות עקב הפיסוק הלא סימטרי - רחב יותר בצד הבריא וקטן הרבה יותר בצד בו הייתה דיספלזיה - גופה כאילו נוטה הצידה (עם הצד הדיסלפזי כלפי מעלה). מה פשר התופעות הללו? האם הן תעלמנה? האם יש צורך בטיפול?התור שלנו למעקב אצל האורתופד עוד רחוק ואשמח מאוד לעזרה להבין את המצב.

אם המפרק תקין אז כל התופעות תיעלמנה קרוב לודאי בשבועות הקרובים אך את האישור הסופי עלייך לקבל מהרופא המטפל

מנהל פורום אורתופדיית ילדים